Sriuba su malta mėsa yra skanus ir sotus patiekalas, kurį galima greitai ir lengvai paruošti. Jis idealiai tinka tiems, kurie vertina naminę virtuvę ir nenori daug laiko skirti maisto gaminimui.
Yra daug sriubos su malta mėsa receptų, kurie gali skirtis ingredientais ir paruošimo būdu. Atsižvelgdami į savo pageidavimus, galite rinktis sriubą su daržovėmis, grūdais ar makaronais. Įdaras taip pat gali būti įvairus: vištienos, kiaulienos, jautienos arba mišrus.
Sriuba su malta mėsa bus puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei.
Sudedamosios dalys:
- Verdančio vandens – 2 litrai;
- Įdaras – 400 g;
- Kopūstai – 400 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- Pomidoras – 1 vnt;
- Saldžioji paprika – 1 vnt;
- Sviestas – 40 g;
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- Paprika – 1 šaukštelis;
- Itališkos žolelės – 1 šaukštelis;
- Džiovintas česnakas – ½ šaukštelio;
- Laurų lapai – 1 vnt.
Sriubos su malta mėsa paruošimas:
Svogūną supjaustykite kubeliais, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol taps skaidrus. Smulkiai susmulkinkite kopūstus ir keptuvėje su sviestu, uždengę dangčiu, troškinkite 3-4 min.
Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, išmaišykite ir pakepinkite. Morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į svogūnus bei maltą mėsą.
Kopūstus toliau kepkite keptuvėje 5-7 minutes be dangčio. Smulkiai supjaustykite pomidorą ir sudėkite jį į kopūstus.
Nulupkite paprikos vidų, supjaustykite nedideliais kubeliais ir kepkite su kopūstais ir pomidorais 2-3 minutes. Porą minučių pakepinę maltą mėsą ir daržoves, į mėsą suberkite papriką, itališkas žoleles, sausą česnaką ir druską.
Porą minučių apkepkite faršą su prieskoniais, tada supilkite verdantį vandenį. Švelniai pasūdykite kopūstus ir, maišydami, sudėkite juos į sriubą.
Į sriubą įmeskite lauro lapą, virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Sriubą galite pasūdyti likus porai minučių iki jos paruošimo.
Praėjus 5-10 minučių po virimo, sriubą galite patiekti pietums arba vakarienei. Patiekalą rekomenduojama pabarstyti žolelėmis.