Šis receptas gyvuoja jau daugelį metų, tačiau traškių agurkų salotos išlieka labai populiarios. Visa mano šeima jį visada valgo su dideliu malonumu, receptas labai paprastas, tikras radinys agurkų patiekalų mėgėjams.
Mums reikės:
- Agurkai 1,5 kg;
- Svogūnai 300 g;
- Česnakai 5 skiltelės.;
- Krūva krapų.;
- Druska 1,5 a.š. l.;
- Cukrus 3 v.š. l.;
- Actas 50 ml. 9 %;
- Augalinis aliejus 50 ml.
Traškios agurkų salotos. Kaip gaminti
- Imame agurkus, trumpam pamerkiame į vandenį, tada nuplauname ir supjaustome 4-5 mm poveržlėmis. storas.
- Svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais, smulkiai supjaustykite krapų kekę.
- Agurkus perkeliame į didelį dubenį, ten nusiunčiame svogūną, susmulkintus krapus, suberiame per spaudą perleistus česnakus, įberiame druskos ir cukraus, supilame actą ir augalinį aliejų.
- Viską gerai išmaišome ir paliekame 2-3 valandoms pasimarinuoti, retkarčiais pamaišydami, kad agurkai išleistų sultis.
- Tada agurkus sandariai išdėliojame į švarius ir sausus stiklainius, išsiskirusias sultis tolygiai užpilame ant stiklainių, uždengiame dangteliais.
- Dedame į puodą, kurio dugną uždengiame rankšluosčiu, užpilame vandeniu skardinių pečius, sterilizuojame nuo to momento, kai vanduo užverda 15 minučių.
- Po sterilizacijos susukame stiklainius su dangteliais, apverčiame aukštyn kojomis, apvyniojame antklode ar rankšluosčiu.
Žiemą tokios salotos nuskrenda vos per kelias sekundes, krapų ir agurkų dėka skleidžia gaivų aromatą, o agurkai neįtikėtinai traškūs. Būtinai pabandykite.
Gero apetito!
KANALO NUOTRAUKA IR VIDEO
Tatjana Kamčiatnikova
https://youtu.be/xp_HcSSEt_k