Traškios vištienos lazdeles: skanus užkandis, kurį verta išbandyti!

Receptai

Jei vištienos krūtinėlę kepsite, gali būti, kad ji bus sausa. Tai priklauso ir nuo to, kaip ją supjaustote. Išbandykite šias vištienos lazdeles, kurios bus skanios ir traškios.

Visai šeimai patiks šis „YouTube“ kanalo „Quick Kitchen“ receptas!

Jums reikės:

  • 2 vištienos krūtinėlių
  • 2 kiaušinių
  • 30 g druskos
  • 10 g juodųjų maltų pipirų
  • 15 g rūkytos maltos paprikos miltelių
  • 1 valgomojo šaukšto sojų padažo
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 120 g bet kokio kietojo sūrio
  • 2 šaukštų džiūvėsėlių

Gaminimo eiga:

Nuplaukite vištienos krūtinėlę.

Supjaustykite plonomis juostelėmis.

Sudėkite vištienos juosteles į gilų dubenį.

Įberkite druskos, pipirų ir paprikos.

Supilkite sojų padažą ir alyvuogių aliejų.

Gerai išmaišykite, kad vištienos gabaliukai gerai susimaišytų.

Atskirame dubenyje su smulkia tarka sutarkuokite sūrį.

Sumaišykite su džiūvėsėliais.

Įberkite šiek tiek paprikos miltelių ir išmaišykite.

Kitame dubenyje įmuškite kiaušinius ir išplakite juos šakute.

Dabar kiekvieną vištienos juostelę palaipsniui dėkite į kiaušinių masę.

O tada į džiūvėsėlių ir sūrio mišinį.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite vištienos juosteles vieną šalia kitos.

Kepkite jas iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

Vištienos lazdelės tinka kaip pagrindinis patiekalas kartu su garnyru, taip pat kaip atskiras užkandis su įvairiais padažais.

Gero apetito!

Instrukcijos vaizdo įraše:

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt