Traškūs ir kvapnūs marinuoti agurkai su actu ir degtine bus geriausias užkandis ant jūsų stalo žiemą. Marinuoti agurkai su actu ir degtine yra ne tik užkandis, bet ir geriausias priedas prie bet kokių garnyrų žiemą. Agurkai išeina traškūs ir kvapnūs, degtinė visai nesijaučia, o tiesiog veikia kaip papildomas konservantas. Tokie agurkai idealiai laikomi bute.
Reikalingi ingredientai:
- Agurkai: 1 kilogramas
- Degtinė: 2 arbatiniai šaukšteliai
- Saldžiosios paprikos: 20 gramų
- Česnakai: 4 skiltelės
- Lauro lapas: 4 vnt
- Juodieji pipirai: 12 vnt
- Krapai su koteliais: 4 vnt
- Cukrus: 1 valgomasis šaukštas
- Druska: 2 šaukštai
- Actas 9%: 2 šaukštai
- Vanduo: 1 litras
- Vyšnių lapai: pagal skonį
1. Paruoškite visus ingredientus.
2. Į švaraus, sterilizuoto stiklainio dugno suberkite prieskonius – pipirų žirnelius, lauro lapą, česnako skilteles, įdėkite nedidelį gabalėlį saldžiosios paprikos dėl skonio.
3. Jei norite, pridėkite krapų, vyšnių lapelius.
4. Nuplautus agurkus sudėkite į stiklainius. Jei kaklelio gale agurkai netelpa, galite juos perpjauti per pusę.
5. Iš vandens, druskos, cukraus išvirkite marinatą. Leiskite užvirti, supilkite actą ir degtinę. Išmaišykite, leiskite vėl užvirti. Nuimkite nuo ugnies.
6. Agurkus užpilkite karštu marinatu.
7. Agurkų stiklainius sudėkite į puodą su šiltu vandeniu ir sterilizuokite agurkus 5 minutes. Po stiklainiais padėkite audeklą, kad stiklas nesprogtų.
8. Užsukite stiklainius, užklokite ir leiskite atvėsti.
9. Lengvo pasiruošimo!