Troškinta ėrienos kulninė su bulvių, moliūgų ir žiedinio kopūsto tyre

Receptai guru

Autorius apie receptą
Troškinta ėrienos kulninė su bulvių, moliūgų ir žiedinio kopūsto tyre yra išskirtinis patiekalas, kuris puikiai atskleidžia lėto troškinimo privalumus ir ėrienos skonio sodrumą. Šis receptas įkvėptas itališkos virtuvės tradicijų, kuriose dažnai naudojamas Chianti vynas ir pomidorai, kad mėsa įgautų gilų aromatą bei subtilų rūgštumą. Ilgas troškinimo procesas užtikrina, jog ėriena tampa nepaprastai minkšta, vos byrančia nuo kaulo, o daržovės praturtina patiekalą natūraliu saldumu bei sultingumu. Šalia patiekiama švelni bulvių, moliūgų ir žiedinio kopūsto tyrė suteikia šiam patiekalui dar daugiau tekstūrų bei skonio sluoksnių. Tai puikus pasirinkimas ypatingoms vakarienėms arba savaitgalio pietums, kuomet norisi palepinti šeimą ar svečius tikrai išskirtiniu patiekalu.
Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje ėrienos kulninės galima naudoti veršienos ar jautienos kulninę, tačiau troškinimo laikas gali šiek tiek pailgėti, kad mėsa taptų tokia pat minkšta.
  • Raudonuosius svogūnus galima keisti geltonaisiais arba šalotiniais svogūnais, kurie suteiks švelnesnį, saldesnį skonį.
  • Vietoje vyšninių pomidorų galima naudoti paprastus pomidorus, supjaustytus gabalėliais.
  • Chianti vyną galima pakeisti kitu sausu raudonuoju vynu, pvz., Cabernet Sauvignon arba Merlot.
  • Rūkytą druską galima keisti į paprastą jūros druską, o aromato praturtinimui galima įberti šiek tiek rūkyto paprikos miltelių.
  • Jei neturite rozmarino, galima naudoti čiobrelį arba šalaviją.

Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Prieš troškindami, galite trumpai apkepinti ėrienos kulninę keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kad įgautų daugiau skonio.
  • Troškinimo metu kartais šaukštu nugraibykite susidariusias putas, kad sultinys būtų švaresnis.
  • Jei mėgstate intensyvesnį padažą, troškinimo pabaigoje šiek tiek praverkite puodo dangtį, kad padažas labiau sutirštėtų.
  • Baigę troškinti, prieš patiekdami leiskite mėsai 10-15 minučių „pailsėti“, kad sultys pasiskirstytų tolygiai.

Ingredientai

    • Ėrienos kulninė: 1 kg.
    • Raudonieji svogūnai: 3 dideli svogūnai (stambiai supjaustyti).
    • Poras: 1 didelis (stambiai supjaustytas).
    • Morkos: 2 didelės (stambiai supjaustytos).
    • Saliero stiebai: 2 vnt. (stambiai supjaustyti).
    • Vyšniniai pomidorai: sauja (perpus perpjauti).
    • Česnakai: 5 skiltelės (nesmulkintos).
    • Rozmarino šakelės: 2 vnt.
    • Lauro lapai: 2 vnt.
    • Konservuoti slyviniai pomidorai savo sultyse: 400 ml.
    • Chianti vynas: 375 ml (pusė butelio).
    • Rūkyta druska: pagal skonį.
    • Šviežiai malti pipirai: pagal skonį. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į didelį ketaus puodą pirmiausia suberkite stambiai supjaustytus raudonuosius svogūnus, porą, morkas ir salierus.
  2. 2. Įmeskite perpus perpjautus vyšninius pomidorus bei nesmulkintas česnako skilteles.
  3. 3. Ant daržovių uždėkite ėrienos kulninę. Mėsą bei daržoves pabarstykite rūkyta druska ir šviežiai maltais pipirais.
  4. 4. Švelniai rankomis viską pamaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  5. 5. Į puodą supilkite konservuotus slyvinius pomidorus su jų sultimis, tada įpilkite pusę butelio Chianti vyno. Skysčio turėtų būti tiek, kad beveik apsemtų mėsą.
  6. 6. Į puodą įdėkite rozmarino šakeles ir lauro lapus. Uždenkite dangčiu ir įdėkite į iki 170–180 °C įkaitintą orkaitę.
  7. 7. Troškinkite apie 3,5 valandos. Kepimo metu patikrinkite, ar pakanka skysčio – jei reikia, įpilkite truputį vandens arba sultinio.
  8. 8. Pasibaigus troškinimo laikui, išimkite puodą iš orkaitės ir leiskite patiekalui 10–15 minučių pastovėti, kad mėsa šiek tiek atvėstų ir sultys tolygiai pasiskirstytų.
  9. 9. Patiekite kartu su bulvių, moliūgų ir žiedinio kopūsto tyre, užpilkite šiek tiek troškinio padažo ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Troškinta ėrienos kulninė su bulvių, moliūgų ir žiedinio kopūsto tyre

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt