Turkų stiliaus kopūstai kepti ant keptuvės. Paprastas ir skanus receptas.

Naujienos

Daugelis žmonių žino apie kopūstų suktinukus, daugeliui tai yra mėgstamiausias patiekalas. Mėsa, suvyniota į kopūstų lapus, kulinarijoje nėra naujiena. Taip jį ruošdavo senovėje. Mėsą jie įvyniojo ne tik į kopūstą, bet ir į vynuogių lapus.

Dabar kopūstų suktinukai laikomi tradiciniu Lenkijos, Lietuvos, NVS šalių patiekalu.

Kadangi malta mėsa pradėta ruošti palyginti neseniai, XVIII amžiuje, šiuolaikinės formos kopūstų suktinukai pas mus atkeliavo maždaug tuo pačiu metu. Vėliau pradėtos kurti įvairios patiekalo variacijos.

Pakalbėkime apie turkiškų kopūstų suktinukų receptą.

Ingredientai turkiškų kopūstų suktinukams:

  • kopūstai – 1,3 kg;
  • malta jautiena – 400 g;
  • česnakai – 4 gvazdikėliai;
  • pomidorų pasta – 2 šaukštai;
  • druska – šaukštelis;
  • juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
  • čili pipirai – šaukštelis;
  • svogūnai – 70 g;
  • petražolės – 30 g;
  • sviestas – 30 g;
  • ryžiai – 200 g;
  • bulguras – 100 g.

Ingredientai padažui:

  • pomidorų pasta – 2 šaukštai;
  • cukrus – šaukštelis;
  • juodieji pipirai – šaukštelis;
  • druska – šaukštelis;
  • vanduo – 450 ml.

Turkiškų kopūstų suktinukų paruošimas:

Išimkite kopūsto galvą ir padėkite į mikrobangų krosnelę 15 minučių. Šiuo metu česnaką per spaudą įmeskite į faršą, įberkite pomidorų pastos, druskos, juodųjų pipirų ir čili pipirų.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į maltą mėsą. Susmulkinkite petražoles ir suberkite į faršą kartu su sviestu ir nuplautu bulguru bei ryžiais.

Maltą mėsą gerai sumaišykite su visais ingredientais.

Nuimkite kopūsto lapus ir įdėkite porą lakštų į nedidelį puodelį. Faršą dedame į lakštus ir suvyniojame tarsi į maišelį.

Padažui pomidorų pastą sumaišyti su cukrumi, druska ir juodaisiais pipirais, įpilti vandens. Kopūstų suktinukus sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi, supilkite padažą ir virkite, kol užvirs.

Tada kopūstų suktinukus troškinkite ant silpnos ugnies uždengę valandą.

Rezultatas – sultingi, aromatingi turkiškų kopūstų suktinukai.

Tai geras būdas išbandyti naują žinomo patiekalo receptą.

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt