Uošvė atskrido iš Graikijos ir parodė, kaip per porą minučių išvirti pupeles jų neišmirkius

Receptai

Norėdami išvirti pupeles ir joms neskirti daug laiko, pirmiausia turite jas išmirkyti. Beje, tai toli gražu ne pirmoji ir ne vienintelė priežastis, kodėl reikia tai padaryti. Bet dabar kalbėsime ne apie tai. Ne visoms šeimininkėms patinka šurmulys dėl pupelių mirkymo – tai faktas. Pasirodo, šį etapą galima praleisti, jei, pavyzdžiui, gresia skubus skanių raudonųjų barščių paruošimas. Šiandien aš jums papasakosiu, kaip greitai išvirti pupeles be mirkymo.

Kaip greitai išvirti pupeles?

Pirmiausia išsiaiškinkime, kodėl pupelės iš pradžių būna mirkomos. Pirma, tai turėtų būti daroma su visais ankštiniais augalais. Pavyzdžiui, su avinžirniais, lęšiais, žirneliais ir visomis pupelėmis. Tai daroma ne tik todėl, kad produktas greičiau iškeptų ar išvirtų.

Visi ankštiniai augalai, neskaldyti grūdai, riešutai ir sėklos turi fitino rūgšties. Ši medžiaga neleidžia visoms naudingoms medžiagoms, esančioms šiuose maisto produktuose, normaliai įsiskverbti į žmogaus organizmą. Kai mirkome šiuos maisto produktus (geriausia mirkyti juos per naktį), gaminasi fermentas fitazė. Ji skaido fitino rūgštį.

Beje, dėl ankštinėse daržovėse esančios fitino rūgšties gali išsipūsti skrandis. Todėl šiuos produktus taip pat verta mirkyti, kad to išvengtumėte. Aš tai darau nuolat, nes nevalgau gyvūninės kilmės produktų, tad ankštinės daržovės yra vienas iš pagrindinių mano baltymų šaltinių. Jei jų nemirkysite, baltymai pasisavins daug prasčiau.

Kaip pagreitinti pupelių virimo procesą?

Suprantu, kad pupeles išmirkyti ne visada pavyksta laiku. Žinoma, idealu jau turėti jų šaldiklyje. Todėl visada išverdu daug pupelių vienu metu, o tada tiesiog sudedu į indus ir dedu į šaldiklį.

Jei nespėjote dėl to pagalvoti iš anksto ir neturite laiko mirkyti pupelių, peržiūrėkite šiuos patarimus. Sužinokite, kaip greitai išvirti pupeles čia ir dabar.

  1. Pirmasis metodas yra labai paprastas, bet veiksmingas. Nuplaukite pupeles ir užpilkite šaltu vandeniu. Virkite pupeles puode ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Tada nupilkite vandenį ir vėl užpilkite pupeles šaltu vandeniu. Kartokite tai, kol jos taps minkštos. Viskas!
  2. Kepimo soda padės pagreitinti pupelių virimą. Pupeles užpilkite vandeniu ir į puodą įberkite žiupsnelį šio produkto. Paskutiniame virimo etape į pupeles įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Jos reikalingos sodos poveikiui neutralizuoti. Tada nusausinkite pupeles ir įberkite druskos pagal skonį.
  3. Taip pat prieš verdant pupeles galite pridėti sausų jūros dumblių. Jų dėka pupelės išvirs vos per 40 minučių. Tiesa, dumbliai gali pakeisti pačių pupelių skonį.
  4. Pupeles galite virti mikrobangų krosnelėje didžiausia galia be mirkymo. Norėdami tai padaryti, sudėkite pupeles į šaltą vandenį ir 10 minučių padėkite dubenį į mikrobangų krosnelę. Tada išimkite, sumaišykite ankštines daržoves, pasūdykite ir dėkite vėl į krosnelę dar 10-15 min. Jei išbandysite šį metodą, parašykite komentaruose, ar viskas pavyko.
  5. Be to, pupelių virimo procesą galite paspartinti naudodami greitpuodį arba multifunkcinį puodą. Bet ankštines daržoves pirmiausia reikėtų pasūdyti. Šie virtuvės prietaisao labai naudingi visoms progoms!

pupeles

Pupelių naudingos savybės ir panaudojimas

Pupelės yra puikus baltymų, geležies, skaidulų, vitaminų B, E, PP, cinko, vario, kalio, jodo, sieros ir magnio šaltinis. Jei dar neturite šio nuostabaus produkto savo racione, turite skubiai ištaisyti šį nesusipratimą! Be to, yra daugybė patiekalų, kuriuose galite jas panaudoti.

pupeles

Pavyzdžiui, galite dėti pupeles į įvairias sriubas, troškinius. Taip pat galite išmokti paruošti maistingas salotas su kepenėlėmis ir pupelėmis. Galima daryti ir salotas su pupelėmis bei konservuotais agurkais. Rekomenduojame išmokti konservuoti pupeles namuose.

Sakykite, ar valgote pupeles? Kaip jas gaminate?

pupeles

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt