Vafliai su varške ir obuoliais

Receptai guru

Autorius apie receptą
Vafliai su varške – tai minkšti, švelnūs ir maistingi pusryčiai ar užkandis, kurį mėgsta mažieji. Varškė suteikia vafliams baltymų ir kreminės tekstūros, o obuoliai – natūralaus saldumo bei vitaminų. Šie vafliai puikiai tinka vaikų mitybai, nes yra ne tik sotūs, bet ir lengvai virškinami. Obuolių gabaliukai prideda švelnų vaisinį skonį, kuris dera su minkštu varškės sluoksniu. Be pridėtinio cukraus ir kitų priedų, šie vafliai yra sveikas pasirinkimas vaikams bet kuriuo dienos metu.
Vafliai tinkami mažyliams nuo 6 mėnesių, JEIGU nėra alergijos sudedamosioms vaflių dalims. Vafliai gardūs vieni, tačiau taip pat šalia galima patiekti natūralaus jogurto ar grietinės (pagal valgytojo amžių).
Galimos ingredientų alternatyvos

  • Varškę galima naudoti liesesnės arba riebesnės konsistencijos, priklausomai nuo to, kokio skonio bei tekstūros norite pasiekti.
  • Vietoje kvietinių miltų galima įberti viso grūdo arba speltos miltų, taip padidinsite skaidulų kiekį.
  • Obuolius galima keisti kriaušėmis – jos taip pat suteiks natūralaus saldumo ir vaisiškumo.
  • Į tešlą galima įmaišyti cinamono arba maltų vanilės ankščių, kad skonis taptų dar turtingesnis.
  • Kiaušinį galima keisti 2 valg. š. trintų bananų arba 1 valg. š. maltų linų sėmenų, sumaišytų su 3 valg. š. vandens (palikti išbrinkti 5 min.), jei norisi vegetariškos be kiaušinių versijos.

Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Visus ingredientus patariama naudoti kambario temperatūros – taip tešla bus vientisesnė ir geriau iškils.
  • Obuolius galima tarkuoti stambiai arba smulkiau, priklausomai nuo to, ar norite, kad vaisiaus gabaliukai jaustųsi ryškiau.
  • Kepkite vaflius gerai įkaitintoje vaflinėje – taip jie greičiau apskrus ir neprilips.
  • Jei vaflinė linkusi prilipti, galima vos patepti paviršių aliejumi su teptuku arba popieriniu rankšluosčiu.
  • Šiuos vaflius galima šiek tiek atvėsinti ir įsidėti į dėžutę užkandžiui į darbą ar į mokyklą – net šiek tiek ataušę jie lieka purūs ir skanūs.

Ingredientai

    • Varškė: 180 g
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Miltai: 5 valg. š. 
    • Obuoliai: 1 vnt. (~200 g.)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Varškę, kiaušinį ir miltus sumaišyti iki vientisos masės.
  2. 2. Obuolį nulupti, išimti sėklalizdžius ir smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti.
  3. 3. Paruoštus obuolius įmaišyti į varškės masę.
  4. 4. Vaflius kepti gerai įkaitintoje vaflinėje kol taps gražiai auksiniai.

Vafliai su varške ir obuoliais

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt