Daržovių sriubose yra daug maistinių medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų, mineralų ir skaidulinių medžiagų. Jose gali būti mažai kalorijų, tačiau jos vis tiek yra gana maistingos, todėl jos yra geras pasirinkimas žmonėms, kurie stebi savo svorį.
Daržovių sriubos padeda gerinti virškinimą, nes jose yra daug ląstelienos. Jos taip pat padeda palaikyti vandens pusiausvyrą organizme ir gali sumažinti tam tikrų ligų, pavyzdžiui, širdies ir kraujagyslių ligų ir vėžio, riziką.
Verta nuolat gaminti daržovių sriubas, nes nuo to priklauso jūsų šeimos sveikata.
Papasakosime, kaip pasigaminti skanią daržovių sriubą
Ingredientai:
- svogūnas – 2 vnt;
- morkos – vnt;
- česnakas – 2 skiltelės;
- bulvės – 2 vnt;
- kopūstai – 150 g;
- druskos – 1 valgomasis šaukštas;
- juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- daržovių prieskonių – 1 šaukštelis;
- lauro lapas – vnt;
- ryžių – 4 valg;
- šaldytos daržovės – 300 g;
- vandens – 1,7 litro;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Daržovių sriubos paruošimas:
Svogūną supjaustykite kubeliais ir kelias minutes pakepinkite puode su trupučiu aliejaus. Morkas smulkiai supjaustykite, sudėkite prie svogūnų ir per spaudyklę įspauskite česnako skilteles.
Daržoves pakepinkite 2 minutes, išmaišykite. Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite prie svogūnų ir morkų. Susmulkinkite kopūstus ir pridėkite prie puode esančių daržovių.
Mišinį pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų ir daržovių prieskonių su lauro lapu. Ryžius nuplaukite ir sudėkite prie daržovių, taip pat šaldytas daržoves.
Į puodą supilkite vandenį, augalinį aliejų, virkite sriubą ant silpnos ugnies po dangčiu 25-30 minučių.
Į sriubą taip pat galite supjaustyti žalumynus, juos įdėkite prieš patiekalui visiškai išverdant. Gaunasi soti sriuba su daug daržovių.