Varškės bandelės su rikota ir džiovintais vaisiais

Receptai guru

Autorius apie receptą
Varškės bandelės su rikota ir džiovintais vaisiais – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveikesnio ir baltymingesnio kepinio pusryčiams arba gardžiam užkandžiui prie kavos. Šios bandelės ypač patiks mėgstantiems varškės gaminius, nes jose dera net du švelnios tekstūros sūriai – lietuviška pusriebė varškė bei kreminė itališka rikota. Be to, receptas praturtintas kokosų bei avinžirnių miltais, kurie suteikia įdomų skonio niuansą ir papildo kepinius skaidulomis bei baltymais.
Džiovinti vaisiai, riešutai, šokolado gabalėliai ar net šiek tiek cinamono suteikia bandelėms papildomo aromato bei saldumo, todėl kiekvienas kąsnis – tai mažas džiaugsmas. Šios bandelės puikiai tinka ne tik pusryčiams, bet ir pietų dėžutei ar net desertui po vakarienės. Be to, jos yra ganėtinai maistingos ir sočios, todėl ilgai išlaiko sotumo jausmą.
Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje kokosų miltų galite naudoti migdolų miltus arba paprastus kvietinius miltus, tačiau kokosų miltai suteikia ypatingo aromato.
  • Avinžirnių miltus galima keisti avižiniais miltais arba viso grūdo kvietiniais miltais.
  • Steviją galima pakeisti eritritoliu, medumi ar ruduoju cukrumi, atitinkamai koreguojant kiekį.
  • Rikotos sūrį galima pakeisti maskarponės sūriu arba padidinti varškės kiekį, jei norisi dar lietuviškesnio skonio.
  • Įdarui galite naudoti mėgstamus džiovintus vaisius: razinas, spanguoles, abrikosus ar datules. Taip pat tinka graikiniai, migdolų ar lazdyno riešutai.
  • Jei mėgstate šokoladą, galite įdėti juodojo arba pieniško šokolado gabalėlių.
  • Vietoje uogienės galite naudoti šviežias arba šaldytas uogas, truputį pabarstytas stevija ar cukrumi.

Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Kad bandelių tešla neliptų prie rankų, prieš formuojant drėkinkite rankas vandeniu.
  • Įdarą stenkitės dėti taip, kad jis nesiektų paties bandelės krašto – kepdami įdarai linkę šiek tiek plėstis.
  • Jei norite ypač purių bandelių, į pagrindo masę įmaišykite pusę arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.
  • Kepkite bandeles ne per arti viena kitos, nes jos išsiplės ir gali sulipti.
  • Iškeptas bandeles atvėsinkite ant grotelių, kad apačia nesudrėktų.

Ingredientai

    Pagrindas (6-8 vnt.):
    • Pusriebė varškė: 300 g
    • Kokosų miltai: 1 v.š.
    • Avinžirnių miltai: 3 v.š.
    • Stevija: 2 v.š.
    • Kiaušinis: 1 vnt.

    Įdaras:

    • Varškė: 100 g
    • Rikotos sūris: 100 g
    • Mažas kiaušinis: 1 vnt.
    • Kokosų miltai: 1 a.š.
    • Stevija: 1 v.š.
    • Džiovinti vaisiai, riešutai, šokolado gabalėliai, cinamonas ar uogienė: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite pagrindą: Atskiriame dubenėlyje sumaišome varškę, kokosų ir avinžirnių miltus, steviją ir kiaušinį.
  2. 2. Gautą masę minkome, kol ji tampa standi ir šiek tiek lipni.
  3. 3. Formuojame bandeles: Šlapiomis rankomis formuojame bandeles, padarydami nedidelę duobutę viduryje.
  4. 4. Paruoškite įdarą: Atskiriame dubenyje sumaišome varškę, rikotos sūrį, mažą kiaušinį, kokosų miltus ir steviją.
  5. 5. Įmaišome džiovintus vaisius ar kitus priedus pagal norą.
  6. 6. Pripildykite bandeles: Kiekvieną bandelę pripildome įdaru, pasirūpindami, kad įdaras neliktų paviršiuje.
  7. 7. Kepkite: Bandeles dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 minučių, kol jos gražiai paruduos. Nepamirškite palikti pakankamai vietos tarp bandelių, nes jos išsiplės.

Varškės bandelės su rikota ir džiovintais vaisiais

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt