Varškės spurgytės su traškia plutele – šis receptas niekada nenuvylė

Receptai

Šios spurgytės – puikus desertas. Jų paslaptis – prieš kepimą tešla apvoliojama manų kruopose, kurios sukuria ypatingą plutelę.

Kuo šis receptas geras?

  • Greitai paruošiama – nereikia ilgai minkyti ar laukti tešlos pakilimo.
  • Maistingas desertas – varškė suteikia baltymų, reikalingų organizmui.
  • Trašku ir minkšta vienu metu – spurgytės išorėje traškios, o viduje – purus varškės įdaras.
  • Galima keisti ingredientus – puikiai tiks su įvairiais priedais, pavyzdžiui, cinamonu ar vanile.
  • Tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems – saldus ir sotus užkandis prie arbatos ar kavos.

INGREDIENTS:

  • 300 g Varškė
  • 230 g Kvietiniai miltai
  • 1 vnt. Kiaušiniai
  • 50 g Grietinė
  • 150 g Manų kruopos
  • 85 g Cukrus
  • ½ a.š. Soda
  • 500 ml Augalinis aliejus – kepimui

INSTRUCTIONS:

Paruoškite tešlą:

  • Varškę, cukrų, kiaušinį ir grietinę sutrinkite šakute iki vientisos masės. Įberkite sodą ir palaipsniui suberkite miltus, minkydami minkštą tešlą. Jei reikia, miltų gali prireikti daugiau ar mažiau.

Leiskite tešlai pailsėti:

  • Uždenkite dubenį švariu rankšluosčiu ir palikite kambario temperatūroje 30 minučių.

Suformuokite spurgytes:

  • Tešlą padalykite į mažus vienodus gabalėlius ir suformuokite rutuliukus. Kiekvieną apvoliokite manų kruopose.

Kepkite spurgytes:

  • Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų. Spurgytes kepkite porcijomis, kol taps auksinės spalvos. Kepimo metu kartkartėmis apverskite, kad apskrustų tolygiai.

Patiekite:

  • Iškepusias spurgytes išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra.

Dažniausiai užduodami klausimai:

  • Ar galima kepti orkaitėje vietoje kepimo aliejuje? Taip, galite kepti 180 °C temperatūroje apie 20 minučių, tačiau išorė nebus tokia traški kaip kepant aliejuje.
  • Kokią varškę geriausia naudoti? Geriausiai tinka vidutinio riebumo varškė (apie 9 %), bet galite naudoti ir liesą ar riebesnę.
  • Ar galima naudoti kepimo miltelius vietoje sodos? Taip, kepimo miltelius galite naudoti vietoje sodos, bet reikės 1 arb. šaukštelio.
  • Ar galima dėti priedų į tešlą? Žinoma! Galite pridėti vanilės, citrinos žievelės ar net razinų.
  • Kaip ilgai spurgytės išlieka šviežios? Geriausia jas valgyti tą pačią dieną, bet sandarioje dėžutėje galima laikyti iki 2 dienų.
Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt