Vieno puodo kiaulienos kumpio troškinys su daržovėmis

Receptai guru

Autorius apie receptą
Šis troškinys ne tik nepaprastai sotus, bet ir maistingas – jame gausu įvairių daržovių, kurios suteikia patiekalui švelnumo ir gaivaus skonio. Troškinant viename puode, visi ingredientai susilieja į harmoningą visumą, mėsa tampa minkšta ir sultinga, o daržovės įgeria prieskonių aromatą bei kiaulienos sultis. Šį patiekalą lengva paruošti, nes jis nereikalauja daug indų – užtenka vieno puodo, todėl virtuvėje liks mažiau netvarkos. Tai idealus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei su šeima ar draugais, kai norisi jaukaus ir gardaus patiekalo.
Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje kiaulienos kumpio galima naudoti kiaulienos sprandinę, nes ji dar sultingesnė ir minkštesnė po troškinimo.
  • Jeigu norisi liesesnio varianto, kumpį galima keisti vištienos šlaunelių mėsa be odos.
  • Bulves galima pakeisti saldžiomis bulvėmis, kurios suteiks patiekalui salstelėjusio skonio natą.
  • Cukiniją galima pakeisti moliūgu arba baklažanu, taip troškinys įgaus kitokią tekstūrą.
  • Vietoje vištienos sultinio kubelio galima naudoti jautienos ar daržovių sultinio kubelį.
  • Krapus galima keisti petražolėmis ar šviežiomis kalendromis, kad patiekalas įgautų naujų skonio akcentų.
  • Šviežią česnaką galima pakeisti džiovintu granuliuotu česnaku.

Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Norint dar intensyvesnio skonio, prieš troškinant mėsą galima trumpai pakepti atskirai ant stipresnės ugnies, kad gerai apskrustų.
  • Troškinio konsistenciją galima reguliuoti vandens kiekiu – mažiau vandens suteiks tirštesnį, daugiau – skystesnį variantą.
  • Jeigu norisi lengvo rūgštumo, į troškinį galima įspausti truputį citrinos sulčių arba įdėti šaukštelį pomidorų pastos.
  • Likus kelioms minutėms iki troškinimo pabaigos galima įdėti kelis šaukštus grietinės, tuomet padažas bus kreminis ir švelnus.
  • Troškinį verta palikti „pailsėti“ uždengtame puode apie 10 minučių po gaminimo – taip skoniai dar geriau susijungs.

Ingredientai

    • Kiaulienos kumpis: 500 g.
    • Bulvės: 4–5 vnt.
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Morkos: 2 vnt.
    • Krapai: žiupsnelis.
    • Kiaulienos prieskoniai: pagal skonį.
    • Juodieji pipirai: pagal skonį.
    • Cukinija: ½ vnt.
    • Vanduo: tiek, kad apsemtų.
    • Aliejus: šlakelis (apie 2 šaukštai).
    • Vištienos sultinio kubelis: 1 vnt.
    • Česnako skiltelės: 2 vnt. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaulienos kumpį supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, kad mėsa troškinantis neišsausėtų ir išliktų sultinga.
  2. 2. Į didelį puodą supilkite šlakelį aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies.
  3. 3. Sudėkite pjaustytą svogūną, kurį prieš tai supjaustėte pusžiedžiais ir dar perpjaustėte per pusę, bei smulkintą česnaką. Apkepkite, kol svogūnai taps permatomi ir pradės lengvai karamelizuotis.
  4. 4. Į puodą suberkite kiaulienos kumpio gabaliukus. Pabarstykite mėgstamais kiaulienos prieskoniais bei trupučiu juodųjų pipirų. Leiskite mėsai lengvai apskrusti, kad užsivertų sultys.
  5. 5. Tuo metu nulupkite ir kubeliais supjaustykite morkas, bulves bei pusę cukinijos.
  6. 6. Kai mėsa gražiai apskrus, suberkite visas pjaustytas daržoves į puodą. Gerai išmaišykite, kad daržovės pasidengtų susidariusiomis mėsos sultimis ir prieskonių aromatu.
  7. 7. Užpilkite tiek vandens, kad visi ingredientai būtų lengvai apsemti. Įmeskite vištienos sultinio kubelį, kuris troškiniui suteiks dar daugiau skonio.
  8. 8. Puodą uždenkite ir virkite ant nedidelės ugnies apie 40–45 minutes. Kartkartėmis pamaišykite, kad niekas neprisviltų prie dugno.
  9. 9. Troškinio pabaigoje įberkite smulkintų šviežių krapų, išmaišykite ir paragaukite, ar netrūksta druskos ar pipirų. Jei reikia, papildomai pasūdykite arba įberkite dar prieskonių.
  10. 10. Išjunkite ugnį ir palikite puodą uždengtą dar 10 minučių, kad skoniai susigertų.
  11. 11. Patiekite tiesiai iš puodo į lėkštes ir mėgaukitės namų jaukumu bei šiltu troškiniu.

Vieno puodo kiaulienos kumpio troškinys su daržovėmis

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt