Visą mėnesį per kiekvienas išeigines gaminu šį užkandį. Paprasta, pigu ir skanu

Visą mėnesį per kiekvienas išeigines gaminu šį užkandį. Paprasta, pigu ir skanu Receptai

Mano šeima per kiekvienas išeigines prašo paruošti šį skanų užkandį. Pabandykite ir jūs! Aš įsitikinusi, kad jums patiks.

Produktai, kurių prireiks:

– 3 lapai plono lavašo
– 2 lydyti sūreliai
– 300-400 g vištienos file
– 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
– 5-6 valgomieji šaukštai grietinės
– pipirai, druska, prieskoniai priklausomai nuo skonio
– 2 kiaušiniai
– saulėgrąžų aliejus kepimui

Pereiname prie gamybos proceso:

Būtina iš anksto išvirti vištieną: pasūdykite vandenį ir virkite, kol bus visiškai gatava. Jei norite, į sultinį galite įdėti lauro lapelį ir pipirų žirnelių.

Tegu file ataušta, o paskui ją reikia sumalti mėsmale, naudojant antgalį su nedidelėmis skylutėmis.

Sūrelius smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su vištiena.

Atskirame dubenėlyje sumaišyti grietinę su garstyčiomis, dėti visus prieskonius pagal savo skonį ir permaišyti. Vietoj grietinės galima imti majonezą. Sumaišyti gautą padažą su mėsa ir sūreliais.

Gerai permaišyti ir jei masė tirštoka, dėti dar grietinės.

Paimti vieną lavašą ir padėti jį ant darbastalio. Padengti jį puse įdaro, gerai paskirsčius po visą perimetrą.

Viršų uždengti antru lavašo lakštu ir paspausti delnais. Sutepti įdaru.

Dabar uždengti trečiu lavašu ir tvirtai susukti vyniotinį. Palikti 15 min, kad įdaras sudrėkintų lavašus ir jie pasidarytų minkštesni.

Po to vyniotinį supjaustyti diskais, kurių storis bus nuo 3 iki 4 cm.

Dubenėlyje suplakti kiaušinius. Kiekvieną diską pamirkyti kiaušinyje iš visų pusių.

Dėti ant ugnies keptuvę, įpilti truputį aliejaus ir įkaitinti. Dėti lavašą pjūviu ant dugno.

Kepti iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol atsiras gelsva plutelė.
Patiekti šiltus.

Reklama