Viskis apsaugo nuo onkologijos, išsiaiškino Izraelio mokslininkai

Viskis apsaugo nuo onkologijos, išsiaiškino Izraelio mokslininkai Įdomybės

 

Siela dabar prašo stebuklo

Bandydami išsiaiškinti, alkoholiniai gėrimai naudingi ar žalingi, tyrėjai nuolat ieško įrodymų. Arba paneigimų. Ir štai verdiktas dėl viskio. Tyrimai įrodė, kad viskis gali būti ir naudingas mūsų sveikatai. Saikingais kiekiais, žinoma.

Viskis turtingas elago  rūgšties, kurios taip pat galima rasti daugumoje vaisių, rašo Wide Open Eats. Ji yra antioksidantas, t. y. pasižymi sugebėjimu saugoti organizmo ląsteles nuo rūgštėjimo streso. O pažeidimai, sukelti laisvųjų radikalų, sukelia mutacijas ir piktybinį ląstelių išsigimimą.

Saikingas viskio vartojimas taip pat gali gali apsaugoti organizmą nuo senatvinės demencijos. Izraelio medicinos centro (Beth Israel Deaconess Medical Center)  specialistų tyrimai rodo: silpnaprotystės išsivystymo tikimybė mažesnė pas tuos suaugusiuosius, kurie vartojo alkoholinį gėrimą saikingais kiekiais, palyginus su tais, kurie nevartojo išvis jokio alkoholio.

Viskis, daugelio mokslininkų nuomone, priskiriamas tiems alkoholiniams gėrimams, kurie gali palaikyti miokardo sveikatą, mažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį kraujyje ir didinti „gerojo“ lygį. Be to, viskis laikomas saugiu sergantiems diabetu – jame yra mažai cukraus ir angliavandenių. Viena viskio porcija ramina nervus  ir smegenis, lėtindama jų aktyvumą.

Nors viskis nėra jaunystės šaltinis, jis gali padėti jums ir toliau likti sveikiems. Vien tai verta gurkšnelio ar dviejų.

Reklama