Vokiški bulviniai blynai – traškūs, labai skanus! (4)

Receptai

Šiandieną be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs.

INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 6
6 vienetai bulvių (didelių)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai miltų
50 gramų fermentinio sūrio
0.5 vieneto svogūnų
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.

1. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, kepimo miltelius, miltus, druską ir pipirus.

2. Bulves sutarkuokite smulkia tarka, šiek tiek nuspauskite. Dėkite sutarkuotą svogūną ir tarkuotą fermentinį sūrį.

3. Į bulvių masę supilkite kiaušinių – miltų masę ir gerai išmaišykite.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu formuokite blynus. Kepkite po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai iškeps. Patiekite su pasirinktu padažu.

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt