Šiandieną be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs.
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 6
6 vienetai | bulvių (didelių) |
2 vienetai | kiaušinių |
2 šaukštai | miltų |
50 gramų | fermentinio sūrio |
0.5 vieneto | svogūnų |
0.5 šaukštelio | druskos |
1/4 šaukštelio | kepimo miltelių |
1/4 šaukštelio | maltų juodųjų pipirų |
šiek tiek | aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.
1. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, kepimo miltelius, miltus, druską ir pipirus.
2. Bulves sutarkuokite smulkia tarka, šiek tiek nuspauskite. Dėkite sutarkuotą svogūną ir tarkuotą fermentinį sūrį.
3. Į bulvių masę supilkite kiaušinių – miltų masę ir gerai išmaišykite.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu formuokite blynus. Kepkite po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai iškeps. Patiekite su pasirinktu padažu.