Žuvis pomidorų padaže. Mano mėgstamiausias paruošimo būdas

Žuvis pomidorų padaže. Mano mėgstamiausias paruošimo būdas Receptai

Ingredientai:

  • baltos žuvies file – 900 g
  • citrinų sultys – 100 g
  • alyvuogių aliejus – 3 valgomieji šaukštai
  • svogūnai – 2 vnt
  • česnakai – 2 vnt
  • pomidorai – 3 vnt
  • pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas
  • sausas baltas vynas – 60 ml
  • petražolės – 0,5 stiklinės
  • paprika – 1 arbatinis šaukštelis
  • cukrus – 1 žiupsnis
  • cinamonas – 1 žiupsnis
  • malti juodieji pipirai – 1 žiupsnis
  • druska – 1 žiupsnis

Paruošimas:

Pradžiai pasūdykite ir pabarstykite pipirais žuvies file.

Sutepkite skardą ar kepimo formą alyvuogių aliejumi, dėkite ten file ir užpilkite ją citrinų sultimis. Dėkite file į šaldytuvą 30-60 min, kol ruošite kitus ingredientus.

Įjunkite orkaitę įkaisti. Tuo metu didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir meskite ten smulkiai supjaustytus svogūnus. Apkepkite svogūnus kol pagels.

 

Truputį pasūdykite, dėkite smulkintą česnaką ir gaminkite maišydami dar minutę, kol nepasklis česnako aromatas.

Dėkite pomidorus, supjaustytus kubeliais, cukrų, papriką, cinamoną, vyną, pusę petražolių. Pomidorų pastą atskieskite 1⁄4 puodelio vandens ir pilkite mišinį į keptuvę. Pasūdykite ir berkite pipirų pagal skonį. Kai keptuvės turinys užvirs, neuždenkite, padarykite mažą ugnį ir gaminkite maišydami dar 15 min. Padažas pasidarys neįtikėtinai aromatingas.

Nuimkite padažą nuo ugnies ir užpilkite juo žuvies file. Pabarstykite likusiomis petražolėmis. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dėkite žuvį į orkaitę ir kepkite apie 30 min, kol bus pilnai gatava. Galima išimti skardą ir truputį pamaišyti turinį, kad visi žuvies gabalėliai pasinertų į padažą. Paskui vėl dėkite į orkaitę.

Patiekite žuvį karštą su ryžiais ar bulvėmis. Aromatingas pomidorų padažas suteiks subtilų skonį bet kokios rūšies baltai žuviai. Paruoškite tokį patiekalą namiškiams ir jie pajus visą nepakartojamą graikų virtuvės žavesį!

Reklama