Saldžios duonos – paprasti, bet nepaprastai gardūs kepiniai, kuriuose susitinka nostalgiški vaikystės kvapai ir šiuolaikinės skonio tendencijos. Tokia duona visada pripildo namus jaukumo. Puikiai tinka pusryčiams, popietės kavai ar net kaip dovana draugams.
Ingredientai:
- 250 g ruginių miltų
- 150 g kvietinių miltų
- Šaukštelis druskos
- Šaukštelis kepimo miltelių
- 300 ml pasukų
- 2 šaukštai medaus
- 70 g graikinių riešutų
- 60 g džiovintų abrikosų be kauliukų
- 60 g džiovintų slyvų be kauliukų
- 50 g razinų
GAMINIMAS
Dideliame dubenyje sumaišyti ruginius ir kvietinius miltus, druską, kepimo miltelius. Supilti pasukas, medų (jei tirštas, prieš tai pašildyti), išmaišyti. Riešutus ir džiovintus vaisius supjaustyti mažesniais gabalėliais, kartu su razinomis įmaišyti į tešlą. Paruoštą tešlą supilti į riebalais teptą skardą ir kepti 1 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Ištraukus 10–15 min. palikti pravėsti skardoje, tada perkelti ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Priekavos.lt
