Tokius bulvinius zrazus gaminti yra tikras malonumas, tad rezultatas visada maloniai nustebina ir draugus, ir šeimą!
Ingredientai
- liesa kiauliena: 500 gramų
- bulvės: 1,5 kilogramo
- svogūnai: 1
- sviestas: 50 gramų
- miltai: 0,5 puodelio
- aliejus (skrudinimui)
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
- Iš pradžių sumalame kiaulieną mėsmalės pagalba, pagardiname druskos bei pipirų.
- Tuomet susmulkiname svogūną ir apkepame su malta mėsa.
- Tada iš bulvių išverdame bulvių košę, atvėsiname, įberiame druskos, sudedame sviestą ir miltus.
- Miltus įmaišome tolygiai, kad nebūtų gabaliukų ir bulvių masė būtų kuo vienodesnė.
- Bulvių tešlą minkome, padarome delno dydžio formą, kurios viduryje įdedame maltos mėsos.
- Kai jau suformuojame tarsi „zrazus” (tik bulvinius), dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepame, kol pagels.
- Apkepame iš abiejų pusių ir patiekiame. Tikrai nerealus receptas! 🙂