Pievagrybių ar kitų grybų mėgėjai šiuo patiekalu tikrai liks sužavėti. Vos pusvalandis virtuvėje, keli ingredientai ir ypatinga vakarienė jau ant stalo. Jei norite, kiaulieną galima keisti vištiena ar kita mėgstama mėsa.
5 vienetai | kiaulienos nugarinės pjausniai |
250 gramų | pievagrybių (arba apvirtų miško grybų) |
200 mililitrų | grietinėlės (naudojau riebią, bet tinka ir liesesnė) |
150 mililitrų | daržovių sultinio (arba vandens) |
50 gramų | šaltai rūkytos šoninės |
50 gramų | sviesto (arba pagal skonį) |
1 sauja | špinatų (nebūtina) |
1 šaukštas | kvietinių miltų |
0.5 šaukštelio | česnako miltelių (arba 1 išspaustos skiltelės česnako) |
pagal skonį | druskos |
pagal skonį | maltų juodųjų pipirų |
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.
1. Šoninę susmulkinti mažais gabalėliais ir sudėti į keptuvę. Kepti maišant anbt vidutinės kaitros apie 6- 7 min iki taps traški. Tuomet perdėti ant popierinio rankšluostėlio, o likusius keptuvėje susidariusius riebalus palikti.
2. Kiaulienos pjausnius pabarstyti druska ir pipirais, dėti į keptuvę, kurioje kepė šoninė ir kepti po maždaug 7 minutes iš abiejų pusių iki iškeps ir kiek paskrus. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo pjausnių storio, jei pjausniai plonesni nei 1 cm storio, tuomet kepti reikės apie 5 minutes iš abiejų pusių. Kol kepa pjausniai, riekelėmis supjaustyti pievagrybius.
3. Kai pjausniai iškeps, atidėti juos į lėkštę ir uždengti kita lėkšte, kad neatšaltų.
4. Į tą pačią keptuvę dėti šaukštą sviesto ir ištirpinti. Sudėti pievagrybių riekeles ir apkepti maišant kelias minutes iki jos sukris ir skystis nugaruos.