Naminiai čeburekai su nuostabia čeburekų tešla

Receptai

Karšti čeburekai ir šaltas alus (dabar tikriausiai reikėtų sakyti nealkoholinis). Čeburekų skonis visada asocijuojasi su vasara ir Baltijos jūros pliažu. Tačiau tikrai ne tik ten juos norisi valgyti. Mes su šeima dažnai pasigaminame čeburekų namuose. Ir tikrai ne vieną receptą teko išbandyti kol atradom savo mylimiausius!

Prisimenu, kai bandžiau pirmą kartą nustebinti šeimos narius čeburekais.. Susiradau receptą, tiksliai nepamenu koks, tik atmintyje įstrigęs ingredientas tešlai – šaukštas degtinės. Nežinau ar visada jei jos įdedi gaunasi tokia pat tešla, nes po to karto jos jau nebedėjau, bet tąsyk tešla gavosi tragiškai traški. Net nežinau ar traški tinkamas žodis. Gal žodis akmeninė geriau apibūdintų mano šeimos patirtį su pirmaisiais mano gamintais čeburekais. :)) Po to karto be abejonės buvo dar keli nepavykę bandymai ir Voilà! Turim savo mylimiausią čeburekų receptą.

Receptu esu labai patenkinta, nes tešla gaunasi nuostabiai skani. Be to šie čeburekai skanūs ne tik karšti, bet ir jau atvėsę.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 25 dideli čeburekai. 🙂

Ingredientai

Tešlai:

  • kefyras: 1 litro
  • miltai: ~1,5 kilogramo
  • soda: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: 1 valgomojo šaukšto
  • pipirai: 2 arbatinių šaukštelių

Įdarui:

  • kiaulienos faršas: 1 kilogramo (gali būti maišytas su jautienos faršu)
  • svogūnai: 2 (dideli)
  • druska
  • pipirai
  • mėsos/faršo prieskoniai
  • aliejus (čeburekams virti)

Recepto paruošimas

1. Iš anksto pasiruoškite įdarą. Faršą paskaninkite su prieskoniais bei sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus.

2. Patarimas: Kad patiekalas būtų skanesnis aš labai rekomenduoju kiaulienos faršas būtų sumaltas namie, o ne naudojamas pirktinis, su juo rezultatas nėra toks geras.

3. Patarimas: Jeigu namie neturite mėsmalės – šiame video galite matyti kaip greitai pasidaryti naminį faršą be daug pastangų. 🙂

4. Tada ruoškite tešlą. Į kefyrą supilkite sodą, gerai išmaišykite bei minutėlę palaukite.

5. Į didesnį dubenį pilkite kefyrą sumaišytą su soda, dėkite druską, pipirus bei berkite miltus palaipsniui, maišykite maišykite, kai maišyti pasidaro sunku, imkitės rankų darbo ir minkykite tešlą.

6. Dėkite miltų tiek, kad tešla neliptu prie rankų, bet nebūtų per kieta, geriau formuojant paplotėlius, pasibarstyti daugiau miltų.

7. Tuomet imkite tešlos gabaliuką, iškočiokite, apibrėžkite apskritimą (aš šiam reikalui panaudojau pakankamai didelę lėkštę).

8. Kad būtų skaniau, aš visada faršą susimalu pati, nes pirktinis tikrai nebūna toks skanus.

9. Dėkite į viduriuką truputį faršo, paskleiskite jį, kad greičiau iškeptų (todėl nededame perdaug faršo).

10. Tešlos apskritimą lenkite pusiau, palyginkite galiukus bei užlankstykite pynele.

11. Šitaip pasigaminkite visus čeburekus.

12. Po to puode arba gilesnėje keptuvėje užkaiskite aliejų (jo reikia tiek, kad apsemtų čebureką), dėkite kepti tik tuomet, kai gerai įkaista. Šiam dalykui idealiausiai tinka fritiurinė.

13. Apkepkite iš vienos pusės, kol dailiai paruduoja, apverskite ir iš kitos pusės taip pat gražiai apkepkite.

14. Labai gardūs kol karšti, bet nuostabūs ir atvėsę ir pašildyti kitą dieną. Pasimėgaukit:)

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt