Pas mano močiutę, visada, per Kūčias būdavo blynai su silke. Atrodo visai paprasti ingredientai, bet kaip ji puikiai mokėjo juos paruošti. Net seilė tįsta. Atrodo, kad kai pats pagamini vis tiek ne tas, nors ingredientai tie patys. Bet tai tik sentimentai „žaidžia” savo rolę. Pasigaminkite ir Jūs nuostabių blynelių šioms Kūčioms. 🙂
Ingredientai
- miltų: ~6 valgomųjų šaukštų
- vandens: ~250 mililitrų
- druskos
- svogūnų: 1 (didelio)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūną nulupkite.
2. Tada svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite keptuvėje. Atvėsinkite.
3. Iš miltų bei vandens užmaišykite maždaug grietinės tirštumo tešlą, dėkite pakepintus svogūnus bei gabaliukais supjaustytą silkės filė.
4. Tuomet kepkite įkaitintuose riebaluose, kol gražiai apskrunda.
5. Labai skanu patiekti su kepintų svogūnų padažu. Pasilepinkite!
6. Patarimas: Jei kepame ne Kūčioms, tai įmušame vieną kiaušinį, skonį tik pagerina. Ir patiekiame su grietinės bei kepintų svogūnų padažu.