Tai itin skanus brandintas Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais. Jį nėra sunku pasigaminti, tik reikia apsišarvuoti kantrybe, kol jis brandinsis.
Gaminant buvo naudojama 24 centimetrų tortinė forma.
Ingredientai
- margarinas: 170 gramų
- rudas cukrus: 60 gramų
- cukrus: 60 gramų
- kiaušiniai: 3
- apelsinų džemas: 1 šaukšto
- vanilės esencija: 1 lašo
- skystas medus: 1 šaukšto
- džiovinti vaisiai: ~835 gramų (razinų, datulių abrikosų, obuolių)
- miltai: 250 gramų
- kepimo milteliai: 2 šaukštelių
- prieskoniai meduoliams: 1 šaukšto
- starka: 170 mililitrų
Recepto paruošimas
- Pirmiausia stambesnius džiovintus vaisius supjaustome maždaug vieno centimetro storio juostelėmis.
- Tada užpilame starka ir leidžiame pastovėti per visą naktį.
- Margariną išsukame su cukrumi iki purumo, sudedame kiaušinius ir gerai viską išplakame.
- Supilame visus skystus ingredientus ir dar kartą išplakame.
- Po to suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais bei prieskoniais. Kai jau gausis vientisa masė, į ją suberiame vaisius.
- Kepimo skardą išklojame dvigubu kepimo popieriumi, palikdami aukštus popieriaus kraštus.
- Sukrečiame viską vis šaukštu paspausdami, kad neliktų oro tarpų. Išlyginame paviršių ir krestelime visą formą į stalą.
- Įkaitintoje iki 150 laipsnių temperatūros orkaitėje pyragą reikia kepti maždaug dvi valandas.
- Iškeptą pyragą paliekame kepimo skardoje iki visiško atvėsimo.
- Tuomet išimame iš formos ir su visu popieriumi dedame į polietileno maišą bent savaitei arba dviem, kad subręstų skonis. Lepinamės!