Silkė su porais, džiovintomis slyvomis ir džiovintais abrikosais. Privaloma išmėginti!

Receptai

Labai paprastai paruošiama, itin gardi silkė su porais, džiovintomis slyvomis ir džiovintais abrikosais. Tokią ruošiu ne tik kiekvienais metais per didžiąsias šventes, bet ir kai su šeima pasiilgstama silkės. Galiu pasakyti, kad ji pati pirma „pradingsta” nuo stalo, nes šeima ją taip mėgsta. Net įvyksta „karas” kas gaus paskutinius kelis šaukštus. Tad pamėginkite pasigaminti ir Jūs, gal Jūsų šeimoje tai taip pat taps vienu mylimiausių šios žuvies receptų. Nieko nelaukiam ir pradedam gaminti jau dabar!

Ingredientai

  • silkės filė: ~600 gramų
  • porai: 2
  • džiovintos slyvos: 8
  • džiovinti abrikosai: 8
  • skrudintos sezamo sėklos: pagal skonį
  • aliejus: šiek tiek (kepimui)

Recepto paruošimas

  1. Pirmiausia džiovintus abrikosus ir džiovintas slyvas užpilame karštu vandeniu ir paliekame pastovėti maždaug 5 minutes.
  2. Paskui vandenį nupilame, nusausiname abrikosus ir slyvas servetėle bei supjaustome šiaudeliais.
  3. Tada porą supjaustome griežinėliais ir trumpai pakepiname keptuvėje su aliejumi.
  4. Išjungus viryklę sudedame abrikosus su slyvomis, pamaišome ir paliekame pastovėti, kol porai atvėsta.
  5. Jeigu turima silkė labai sūri, ją galite šiek tiek pamirkyti.
  6. Po to supjaustome silkę, išdėliojame lėkštėje ir ant viršaus sudedame apkeptus porus bei abrikosus su slyvomis.
  7. Galiausiai pabarstome skrudintomis sezamo sėklomis, patiekiame ir skanaujame!
Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt