Tarkuotus pyragus aš pati labai mėgstu dėl jų universalumo – tarp tarkuotos tešlos sluoksnių galite dėti vis kikokį įdarą (varškę, trintus obuolius su cukrumi, tirštą uogienę be kauliukų ar šokolado gabaliukus arba tai kas „šauna” į galvą). Su šia tešla niekados neiškyla problemų. Paprastai pagaminamas bei labai gardus pyragas tikrai nepaliks abejingų.
Ingredientai
Tešlai:
- kvietiniai miltai: 200 gramų
- cukrus: 50 gramų
- sviestas: 70 gramų
- riebi grietinėlė: 1 valgomojo šaukšto
- kiaušiniai: 1
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
Įdarui:
- naminė riebi varškė: 180 gramų
- riebi grietinėlė: 4 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 50 gramų
Recepto paruošimas
- Pirmiausia pasiruoškite tešlą. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, minkštu, patirpusiu sviestu, cukrumi, grietinėle bei kiaušiniu.
- Maišykite tešlą, suformuokite rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
- Varškės įdaras: Sumaišykite varškę, cukrų bei grietinėlę. Plaktuvu suplakite iki vientisos masės.
- Ištraukite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite į 2 dalis. Vieną dalį stambia tarka sutarkuokite tiesiai į kepimo formą, paskirstome per visą formą.
- Ant viršaus sudėkite varškės įdarą bei sulyginkite šaukštu, kad įdaras visiškai padengtų tešlos sluoksnį.
- Antrą tešlos dalį sutarkuokite ant viršaus.
- Kepkite pyragą iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.
- Iškeptą pyragą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, kol dar šiltas. Lepinkitės!