Ingredientai:
– 300 g silpnai sūdytos lašiša
– 300 g ryžių
– 2 švieži agurkai
– 1 morka
– 4 kiaušiniai
– 1 svogūnas (violetinis)
– žiupsnelis krapų ir svogūnų laiškų
– majonezas ir vasabi padažas pagal skonį
Paruošimas:
1. Permaišykite majonezą ir vasabi padažą. Gautu mišiniu pertepsi salotų sluoksnius.
2. Išvirk suši ryžius, kad jie nebūtų pervirę. Ryžių ir vandens santykis 2:3. Virimo laikas apie 7 min.
3. Kai vanduo išvirs, įjunk minimalią ugnį ir virk dar apie 15 min.
4. Nuimk ryžius nuo ugnies, palik pastovėti 30 min.
5. Išvirk kiaušinius ir morkas. Sutarkuok.
6. Dėk į kiaušinius smulkintus svogūno laiškus ir vasabi bei majonezo mišinį.
7. Raudonos žuvies file supjaustyk plonais griežinėliais, o agurkus – kubeliais. Susmulkink violetinį svogūną ir krapus.
8. Dėliok salotas sluoksniais. Nepamiršk jų pertepti majonezo ir vasabi mišiniu.
9. Sluoksnių tvarka tokia: ryžiai, pjaustyti svogūnai, agurkai, raudona žuvis, žalumynai, kiaušinių mišinys, morkos.
Bus labai gražu, jei viršuje padėsite dar vieną sluoksnį lašiša.
10. Kai visi sluoksniai išdėstyti, o pačios salotos gerokai perteptos, jas reikia padėti 2 val į šaldytuvą.