Greiti čeburekai – čeburekai iš vaflių

Receptai

Jei pasiilgote čeburekų skonio, bet, kaip ir aš, tingite ilgai terliotis su tešla, štai jums pasiūlymas – čeburekai iš vaflių. Padaryti paprasta ir nemažiau skanu, nei tikrieji čeburekai. Skaniausi pavyksta su kalakutienos faršu – išbandykite abu variantus ir atraskite savo mėgstamiausią.

INGREDIENTAI:

PORCIJŲ SKAIČIUS: 4

  • 500 gramų faršo
  • 90 gramų apvalių vaflių (pakelio)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 žiupsnelis petražolių (smulkintų)
  • 1 žiupsnelis čiobrelių
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek maltų juodųjų pipirų

TEŠLAI:

  • 400 gramų miltų (apytikriai)
  • 300 mililitrų pieno
  • 1 vienetas kiaušinių
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.

  1. Į faršą sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, įmuškite kiaušinį, suberkite pjaustytas petražoles, čiobrelius, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  2. Sumaišykite visus ingridientus išvardintus tešlai (ją darau gan skystoką).
  3. Imkite vieną vaflio lakštą, dėkite kupiną šaukštą faršo ir tolygiai paskirstykite. Tuomet ant viršaus uždėkite kitą vaflį. Supjaustykite į 4 dalis (bus trikampiai gabalėliai).
  4. Kiekvieną gabalėlį apvoliokite tešloje ir kepkite vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt