Ingredientai:
– 7 vištų šlaunelės
– prieskoniai: druska, pipirai, paprika
– 1 stiklinė grietinės
– 3 skiltelės česnako
– 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
– 1 valgomasis šaukštas petražolių
– 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
– malti džiūvėsėliai
– sviestas (7 gabalėliai)
– aliejus
Kaip ruošti:
Imame 7 vištų šlauneles. Sūdome ir beriame pipirų iš visų pusių. Ir pabarstome paprika.
Dedame šlauneles į dubenį, uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą marinuotis 30 min.
O per tą laiką paruošime apvoliojimą. Tam imame grietinės stiklinę (apie 250 g).
Smulkiname 3 skilteles česnako ir dedame į indą su grietine.
Įspaudžiame į apvoliojimą citrinos sultis. Pakanka vieno valgomojo šaukšto.
Dedame valgomąjį šaukštą krapų ir žiupsnį druskos.
Įdedame arbatinį šaukštelį garstyčių. Permaišome visus ingredientus.
Išimame vištieną iš šaldytuvo. Kiekvieną šlaunelę gerai aptepame grietinės mišiniu.
Į lėkštę beriame maltus džiūvėsėlius.
Apvoliojame juose vištų šlauneles.
Kepimo formą sutepame aliejumi ir dėliojame vištų šlauneles.
Ant kiekvienos šlaunelės dedame kubelį sviesto.
Pašauname į 200 laipsnių karščio orkaitę 40 min.
Valio, viskas paruošta!