„Oi neklauskite, kodėl šie agurkėliai vadinasi bulgariški, tiesiog radau tokį receptą, noriu išmėginti ir dalinuosi juo su jumis. Tikiu, kad skonis nenuvils. O kaip pas jus reikalai su konservavimu ir atsargomis žiemai? Turite vieną patikimą receptą ir visada juo marinuojate, ar ieškote vis ko nors naujo?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Iš normos užsipila 8 l stiklainiai. Marinatas: 4 l vandens; 8 v. š. druskos; 8 v. š. cukraus; 0,5 l acto; 4–6 skiltelės česnako; Keli krapų žiedai; Saujelė vyšnių lapų; Agurkai.
Stiklainius išplauname švariai, iškaitiname. Agurkus nuplauname, nupjaustome galiukus. Į puodą supilame vandenį, actą, sudedame druską ir cukrų, pjaustytas riekelėmis česnako skilteles, žalumynus.
Marinatą užverdame. Dedame agurkus, pakaitiname šiek tiek, kad agurkai „nusiplikytų“. Juos išgriebiame ir dedame į stiklainius.
Užpilame verdančiu marinatu. Užsukame stiklainius. Dedame dangteliais žemyn. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.