Neišmesime daugiau česnakų žiedkočių – paruošime juos ir parodysiu, kaip jie atrodo.

Receptai

– Ei, o kas yra česnakų žiedkočiai?

– Hmm, tai tokie „palikuoniai“ ant stiebelio. Ir juos būtinai reikia nuskinti, kitaip česnakai neišaugs,
o visa augalo jėga ir energija išeis svogūnėlių formavimui.

Maždaug taip aš būčiau atsakęs visai neseniai. Bet, kaip pasirodė, šitas dalykas pakankamai skanus, jį
paruošus ir naudojant kaip garnyrą.

Kiek save atsimenu, mes visada nuskindavome šiuos kotelius… Iš pradžių vaikystėje pas močiutę kaime,
dabar pas tėvus sode. O paskui jie visada keliaudavo į komposto duobę.

Ir štai, kai aš eilinį kartą užsiėmiau šių stiebelių skynimu/plėšimu pas tėvus sode, kaimynas manęs
paklausė:

– Ką tu su jais darysi?

– Išmesiu. Ką gi dar?

blank

– Na jau!!! Tu ką! Juos apkepęs pirštelius apsilaižysi! Tuoj papasakosiu.

blank

Papasakojo. O mes namie pasigaminome ir aš pasigailėjau, kad anksčiau juos išmesdavau…

Kas dar nebandė, rekomenduoju pabandyti. Gal patiks ir jums.

blank

Ko prireikė:

– česnakų žiedkočiai – apie 500 g

– druska ir saulėgrąžų aliejus

blank

Prieš kepant juos reikia paruošti. Nupjauname galvutes, o pačius kotelius aš supjausčiau į 2-3 dalis.

blank

Metame juos į vandenį, o tuo metu įkaitiname keptuvę su saulėgrąžų aliejumi.

blank

Gaminame 5-7 minutes ant vidutinės ugnies. Uždengiame dangčiu ir po poros minučių įdėję druskos
permaišome.

blank

Po to aš vėl vėl uždengiau keptuvę dangčiu ir gaminau dar 5 min. Stiebeliai truputį apkepa ir galima
išjungti.

blank

Įdomu, kad iš išvaizdos jie priminė man šparagines pupeles. Na, žinote… šaldytas, kurios kepamos
analogišku būdu.

blank

Tik šiuo atveju yra česnako aromatas. Galima valgyti šiaip, bet geriau naudoti kaip
garnyrą.

blank

Pavyzdžiui, prie keptos vištytės su bulvėmis. Paprastai kepdamas vištą aš naudodavau išspaustą
česnaką marinatui, bet šįkart apsiėjau su štai tokiu garnyru. Ir išėjo klasiškai! Gaila, kad šie žiedkočiai
nebeatauga iš naujo…

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt