Liko vakar nuo vakarienės virtų bulvių. Gaila buvo išmest, tad štai mano puikiai pavykęs eksperimentas. Greita, labai sotu ir skanu!
INGREDIENTAI: PORCIJŲ SKAIČIUS: 2
5 vienetai bulvių (nemažų, virtų)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai manų kruopų
2 šaukštai krakmolo
2 šaukštai kvietinių miltų (+stalo pabarstymui)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS: PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 20 MIN.
1. Sutarkuoti virtas bulves per smulkesnę nei burokinė tarka.
2. Į bulvių masę berti manų kruopas, krakmolą ir miltus, įmušti kiaušinius, pagardinti druska. Gerai išminkyti. Tešla turi būti minkšta, puri.
3. Tešlą dalinti į kelias dalis, kiekvieną kočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus į volelį, šiek tiek paspausti ir supjaustyti maždaug 3 cm pločio gabalėliais.
4. Dėti virti į verdantį, pasūdytą vandenį. Sumažinti kaitrą, kad vanduo vos vos virsnotų. Kai virtinukai iškils, virti dar apie 5-10 minučių.
5. Išgriebti kiaurasamčiu. Tiekti galima su tirpinto sviesto ir grietinės padažu, tiesiog grietine ar užtarkavus sūrio.