Kol mūsų daržuose vis dar pats cukinijų pikas, ir tiek cukinijų blynai , tiek cukinijų apkepas ar cukinijų pyragai yra vieni dažniausiai sutinkamų patiekalų, siūlome išmėginti netradicinę cukinijų uogienę.
Ši cukinijų uogienė puikiai tiks tiems, kurie vis dairosi naujų skonių, tačiau nemėgsta ilgai stoviniuoti prie viryklės.
Cukinijų uogienė
Cukinijų uogienei pagaminti prireiks:
- 4 puodelių (540 g) sutarkuotų cukinijų
- 2 puodelių (396 g) granuliuoto cukraus
- ¼ puodelio citrinos sulčių
- 1 pakelio jūsų mėgstamos želė (72 g)
Gaminimo eiga:
1. Nulupkite cukinijų žievelę, išvalykite sėklas. Jei uogienei naudosite dar jaunas, neperaugusias cukinijas, jų žievelės lupti nereikia. Sutarkuokite cukinijas per smulkią tarką. Kuo smulkesni bus cukinijos tarkiai, tuo glotnesnė gausis uogienė ir skoniai geriau pasiskirstys. Sutarkuotos cukinijos nusunkti nereikia.
2. Į puodą sudėkite cukinijų tarkius, suberkite cukrų ir supilkite citrinos sultis. Virkite ant vidutinės ugnies, kol masė užvirs ir pradės burbuliuoti. Nuolat pamaišykite. Tuomet sumažinkite ugnį iki mažiausios padalos ir pavirkite dar 8 min.
3. Cukinijų masei baigus virti, nukelkite puodą nuo ugnies, suberkite 1 pakelį jūsų pamėgto skonio želė ir viską gerai išmaišykite. Jūsų mėgstamas želė skonis suteiks cukinijų uogienei spalvą. Aš naudojau vyšnių skonio želė, todėl ji tapo lengvo, šviesaus vyšnių atspalvio bei skonio.
4. Nenusigąskite, kad gauta uogienė bus šiek tiek skystos konsistencijos. Leiskite jai atvėsti. Vėsdama ji įgaus tirštesnę konsistenciją.
5. Atvėsusią cukinijų uogienę sudėkite į stiklainėlius ir laikykite šaldytuve – ten ji išsilaikys iki mėnesio laiko. Arba uogienę sudėkite į šaldymo indelius ir laikykite šaldiklyje – ten išsilaikys iki vienerių metų.
Skanaus!
Nuotraukos autorės.
Šaltinis: derlingas.lt