Obuolių sezonui: obuolių sausainiai. Mažai tešlos, daug įdaro!

Be kategorijos

Šiandien noriu pasidalinti labai gardžių sausainių receptu. Jie turi švelnią trapią tešlą ir daug obuolių. Mėgstu šiuos sausainius kepti per obuolių sezoną – jie minkšti, skanūs ir mėgstami tiek suaugusiųjų, tiek vaikų.

Ingredientai:

Miltai ~ 330–340 g

Cukrus 100 g

Sviestas 100 g

Kiaušiniai 2 vnt.

Kepimo milteliai 1,5 a.š.

Vanilinis cukrus 8 g

Žiupsnelis druskos

Obuoliai 2 vnt. (apie 200 g be žievelės)

Razinos 50 g

Gaminimo būdas:

Į dubenį dedu minkštą sviestą, suberiu cukrų, vanilę arba vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos.

Gerai viską išmaišau ir sutrinu mentele. Galima naudoti mikserį.

blank

Pridedu 2 kiaušinius ir dar kartą gerai išmaišau.

blank

Įberiu kepimo miltelius ir dalį persijotų miltų. Išmaišau.

blank

Tada pridedu likusius miltus ir minkau minkštą tešlą.

blank

Obuolius nuplaunu, išimu sėklalizdžius, nulupu ir supjaustau kubeliais.

blank

Supjaustytus obuolius suberiu į dubenį, pridedu nuplautas ir nusausintas razinas. Išmaišau. Patogu maišyti mediniu šaukštu.

blank

Naudodamas du šaukštus, formuoju sausainius ir dedu juos ant kepimo skardos.

blank

Kepu sausainius iš anksto iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas priklauso nuo sausainių dydžio, bet paprastai apie 20–25 minutes.

blank

Šie sausainiai su daug obuolių įdaru yra nuostabūs – tobuli rudens sezono gardėsiai!

blank

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt