Šios neįprastos obuolių bandelės su tešloje įmaišytu įdaru – tikras skonio atradimas! Kepimas užtruks vos 25 minutes, todėl gardžiuotis šiais kepiniais galėsite ne tik per šventes. Iškepti visą skardą – labai paprasta!
Receptui reikės šių ingredientų:
- 4 obuoliai
- 500 gramų kvietinių miltų
- 120 gramų cukraus
- 200 gramų sviesto
- 4 kiaušiniai
- Vienas pakelis vanilinio cukraus
- Vienas pakelis kepimo miltelių
Bandelių su obuoliais paruošimas:
- Dubenyje išplakite kiaušinius ir įpilkite ištirpinto sviesto. Tęsdami maišymą, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų.
- Atskirai sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Dalimis suberkite sausus ingredientus į skystus, nuolat maišydami. Galiausiai į tešlą įmaišykite mažais kubeliais supjaustytus obuolius.
- Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. Šaukštu dėkite tešlą ant skardos, palikdami apie 5 cm tarpus tarp bandelių.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite bandeles 10-15 minučių.
- Iškepusias bandeles pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Variacijos: Vietoje obuolių galite naudoti slyvas, abrikosus ar džiovintus vaisius. Pasidalinkite savo eksperimentais komentaruose!
Obuolių bandelės: kitokios variacijos
Šių bandelių receptas yra labai universalus ir leidžia išbandyti daugybę variacijų, keičiant tiek įdarą, tiek pačią tešlą. Štai keletas idėjų:
Įdaro variacijos:
- Uogų bandelės. Vietoj obuolių naudokite šviežias arba šaldytas uogas (mėlynės, braškės, avietės, serbentai). Jei uogos rūgščios, galite į tešlą įberti šiek tiek daugiau cukraus.
- Citrusinių vaisių bandelės. Smulkiai sutarkuokite apelsino ar citrinos žievelę ir įmaišykite į tešlą. Galima pridėti ir šiek tiek citrusinių vaisių sulčių.
- Riešutų bandelės. Į tešlą įmaišykite smulkintų riešutų (lazdynų, graikinių, pekano).
- Šokoladinės bandelės. Į tešlą įmaišykite šokolado drožlių arba smulkiai sukapotų šokoladinių saldainių.
- Džiovintų vaisių bandelės. Naudokite smulkintus džiovintus vaisius (raisinus, slyvas, abrikosus). Prieš maišant į tešlą, džiovintus vaisius trumpai apvirinkite karštame vandenyje, kad suminkštėtų.
- Sūrių bandelių variantas. Į tešlą galima įmaišyti tarkuoto sūrio ir žolelių.
Tešlos variacijos:
- Cinamono bandelės. Į tešlą įmaišykite šiek tiek cinamono.
- Imbierinių bandelių variantas. Pridėkite imbiero miltelių.
- Rudens prieskonių bandelės: Naudokite mišinį iš cinamono, imbiero, gvazdikėlių ir muskato riešuto.
- Sveikesnės bandelės. Dalį miltų pakeiskite avižinių dribsnių, viso grūdo miltais ar migdolų miltais. Sumažinkite cukraus kiekį.
Eksperimentuodami su įvairiais įdarais ir tešlos priedais, galite sukurti daugybę unikalių ir skanių bandelių variantų. Atminkite, kad kiekvienas ingredientų pakeitimas gali šiek tiek pakeisti kepimo laiką ir temperatūrą, todėl rekomenduojama stebėti kepimo procesą.