Ar žinojote: Kodėl verdant ryžius reikia įpilti acto?

Receptai

Apie tai šefai pasakoja tik keletui išrinktųjų, tačiau man pavyko pasisemti vertingos patirties iš vieno virtuvės meistro. Jei į ryžius įpilsite vieną ar du arbatinius šaukštelius acto, košė taps sniego baltumo ir biri. Ryžiai subyrės kaip trupiniai ant stalo. Jei jūsų virtuvėje guli pabodę ryžiai, kuriuos visi pamiršo, pabandykite juos virti taip.

Pasinaudoję mažomis gudrybėmis, galėsite puikiai paruošti bet kokį patiekalą. Sodrus skonis, malonus aromatas, nuostabus pateikimas – nuodėmė nepasinaudoti šiais nuostabiais kulinariniais patarimais, kad pasiektumėte geriausią rezultatą!

Maisto gaminimo gudrybės

1. Baltąjį vyną padaže galima pakeisti 2 arb. š. cukraus, ištirpintu truputyje acto. Eksperimentuokite su padažais: tik 1 šaukštelis sojos padažo sriuboje ar troškinyje labai pagerins patiekalo skonį!

2. Kad mėsa būtų labai minkšta ir gerai iškeptų, ją reikia įtrinti soda ir porai valandų padėti į šaldytuvą. Tada mėsą reikia gerai nuplauti nuo sodos ir gaminti įprastu būdu. Pasirodo, gausis subtiliausias skonis!

3. Skaniausių blynų gaminimo gudrybė! Paruošus tešlą, jai reikia leisti valandą „pailsėti“, o tik tada kepti blynus.

4. Žuvis kepant nesvils, jei pasūdysite likus 15 minučių iki kepimo.

5. Kad kepta mėsa būtų skanesnė, į keptuvę įdėkite citrinos griežinėlį su žievele.

6. Prie keptuvės prilipusių keptų gabalėlių neišmeskite! Tai stebuklingas ingredientas, kuriame saugomas pagrindinis patiekalo skonis ir kvapas. Į keptuvę įpilkite šiek tiek vandens, vyno, sultinio ar padažo, atsargiai atskirkite kepsnį nuo keptuvės ir supilkite į pagrindinį patiekalą.

7. Koldūnai niekada neišsiskirs, jei tešlos kraštus patepsite tryniu! Tai nuostabus patarimas.

8. Žiedinį kopūstą skaniausia gaminti troškinant piene. Net tiems, kurie nekenčia kopūstų, patiks šis skonis!

9. Virdami nuluptas morkas, į vandenį įpilkite pusę stiklinės obuolių sulčių, gausis nepaprastai kvapnios, aštrios morkos!

10. Kad kepant ant maisto susidarytų auksinė plutelė, įberkite žiupsnelį cukraus arba cukraus pudros. Dėl pipirų ir druskos cukraus nesijaus, o traški plutelė garantuota!

11. Sėkmingo vaisių pyrago paslaptis: tešlą pabarstykite baltais džiūvėsėliais ir tik tada dėkite vaisius. Džiuvėsiai pyrago ruošimo metu sugers visą drėgmės perteklių, o sultys neištekės!

12. Labai šviežia duona lengvai ir gražiai supjaustoma, jei naudosite karštą peilį.

13. Bet kokia košė bus daug skanesnė, jei prieš gaminant kruopas paskrudinsite karštoje keptuvėje, įpylus nedidelį kiekį augalinio aliejaus.

Jei šie kulinariniai patarimai jums pasirodė naudingi, būtinai pasidalykite jais su savo artimaisiais! Ir atminkite: meilė yra pagrindinis bet kurio patiekalo recepto ingredientas…

Šaltinis: zinoti.lt

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis
Reklama
error: Alert: Content is protected !!