Ingredientai:
– krienų lapai, 6 vnt
– krapai, petražolės ir kalendra (pastaroji pagal pageidavimą) po 100 g
– paprika, 250 g
– aštrieji pipirai, 1-2 ankštys
– česnakai, 150 g
– graikiški riešutai, 200 g
– druska, 2-3 arbatiniai šaukšteliai
– aliejus, 150 ml
Paruošimas:
Riešutus sutriname blenderiu į trupinius.
Saldžiuosius pipirus, aštriuosius pipirus ir česnakus irgi susmulkiname blenderiu.
Sumaišome su riešutais.
Visus žalumynus nuplauname, nusausiname ir taip pat smulkiname blenderiu.
Sumaišome visus produktus, pilame aliejų ir dar kartą pertriname blenderiu.
Sūdome pagal skonį, išmaišome.
Patarimas: padažas turi būti sūrokas tam, kad jis ilgiau laikytųsi. Laikymo terminas – apie 6 mėn.
Toks pagardas puikiai tinka ne tik mėsos patiekalams – jį galima dėti į salotas, sriubas, barščius, patiekti prie žuvies patiekalų, gaminti iš jo įvairias užtepėles sumuštiniams.