Aviečių uogienės su bananu receptas. Imkite receptą!

Receptai

Aviečių uogienė su bananu laikosi ilgai. Galima daryti iš šaldytų uogų. O ir nauda padidėja dvigubai. Bananuose yra kalio, magnio, vitamino C, geležies, jaunystės vitamino E ir, žinoma, serotonino – laimės hormono. Tokį skanėstą būtinai reikia paruošti!

Ingredientai:
– 1 kg šviežių aviečių
– 250 g banano minkštimo
– 500 g cukraus
– 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties arba vienos citrinos sultys

1. Avietes dėk į puodą storu dugnu. Padaryk iš uogų košę bulvių grūstuve arba blenderiu.


2. Bananus smulkiai supjaustyk (pusžiedžiais arba ketvirčiais) ir dėk prie uogų.


3. Į uogų košę sudėk cukrų ir citrinos rūgštį. Gerai permaišyk ir pastatyk puodą ant vidutinės ugnies. Periodiškai pamaišyk , kad nepridegtų.


4. Užvirink uogienę ir sumažink ugnį iki minimalios. Po užvirimo virk dar 10-20 min, maišydama ir nuimdama putas. Jei nori, kad džemas būtų tirštesnis, virk 30-40 min arba dėk į uogienę pektino (12-15 g 1 kg vaisių košės).

5. Nenuimdama nuo ugnies išpilstyk į sausus sterilizuotus stiklainius ir užsuk.

Gatavą uogienę apversk aukštyn dugnu, uždenk kailiniais ar šilta antklode kol pilnai atauš. Laikyk vėsioje vietoje.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt