Be miltų vos per 10 min. Imu 1 stiklinę kefyro ir paruošiu visą kalną skanaus maisto

Receptai

Blynai yra tipiški pusryčiai NVS šalių, taip pat Amerikos ir Europos žmonėms. Šis patiekalas taip giliai įsišaknijo į viešąją vartojimo kultūrą, kad tapo tipišku.

Tačiau šiuolaikiniame pasaulyje kiekvienas virėjas stengiasi iš blynų pagaminti ką nors neįprasto. Pavyzdžiui, blynai patiekiami su ledais ir įvairiais šokolado priedais. Azijoje populiarūs tobuli blynai, kurie sukuriami glotnūs ir lygūs. Japonijoje taip pat yra purūs dideli blynai, kurie taip pat laikomi kulinarijos tendencija.

NVS šalyse jie mėgsta kaimo blynus. Tai blynai, kurie ruošiami purūs ir porėti. Kurkime kaimiškus blynus savo virtuvėje.

Ingredientai kaimiškiems blynams:

  • Kiaušiniai – 2 vnt.;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Cukrus – 50 g;
  • Vanilinis cukrus – 1 g;
  • Kefyras – 250 ml;
  • Kepimo soda – 1 šaukštelis;
  • Actas – 1 valgomasis šaukštas. l.;
  • Manų kruopos – 350 g;
  • Augalinis aliejus – 50 ml.

Kaimiškų blynų gaminimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir išplakite. Į kiaušinių masę supilkite kefyrą, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, vėl išplakite.

Sodą užgesiname actu ir supilame į kefyrą, gerai išmaišome ingredientus. Į mišinį suberkite manų kruopas, išmaišykite kaip tešlą.

Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite 15 minučių. Po to manų kruopos išbrinks, tešlos daugiau nemaišykite.

Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį.

Nedideles tešlos dalis supilkite į augalinį aliejų į keptuvę.

Blynelius apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt