Ingredientai:
- Bulvės – ~0,6 kg ;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Svogūnas – 1 vnt.;
- Miltai – 1 valgomasis šaukštas su kaupu;
- Citrinos sultys – 1 arbatinis šaukštelis;
- Druska, malti juodieji pipirai;
- Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Bulviniai blynai
Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame burokine arba smulkesne tarka. Nusunkiame susidariusį skystį (krakmolą gražiname atgal). Į bulvių tarkius įtarkuojame svogūną, pilame citrinos sultis, mušame kiaušinį, beriame miltus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje formuojame blynus ir kepame iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
Bulviniai blynai patiekiami su grietine, arba pieno – varškės padažu.
Pieno – varškės padažas
200 g varškės (skystesnės, pakeliuose) dėkite į dubenėlį, ištrinkite šakute ir atskieskite šlakeliu pieno. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.