Cukinijos žiemai su česnaku

Receptai

Dažnai bandau naujus receptus, ieškau įvairių variantų ir eksperimentuoju. Taigi pirmą kartą pasigaminau cukinijas su česnaku žiemai. Mano šeimai labai patiko šis užkandis, todėl dabar mūsų rūsyje šių cukinijų visada gausu.

Cukinijos lengvai pasisavinamos organizmo, todėl įtraukiamos į vaikų ir pooperacinę dietą. Cukinijų sudėtyje esanti ląsteliena normalizuoja virškinimą. Jose taip pat yra daug vitaminų C ir B grupės, kalio, geležies, karotino, fosforo. Cukinijos tinka kaip dietinis produktas ir padeda pašalinti skysčių perteklių. Sergant šlapimo akmenlige ar inkstų nepakankamumu, nerekomenduojama valgyti daug cukinijų, kad neapsunkintumėte organų.

Turinys
  1. Ingredientai:
  2. Paruošimas:
  3. Česnako nauda

Ingredientai:

  • Cukinijos – 1 kg;
  • Česnakai – 50 g;
  • Žalumynai (bet kokie) – pora šakelių;
  • Augalinis aliejus (bekvapis) – 100 ml;
  • Obuolių sidro actas – 50 ml;
  • Cukrus – 2 šaukštai;
  • Druska – 1 valgomasis šaukštas;
  • Vanduo (filtruotas) – 1 l.

Paruošimas:

  1. Susmulkinkite cukiniją, žoleles ir nuluptą česnaką.
  2. Išmaišykite, įpilkite aliejaus, cukraus ir druskos. Uždenkite ir palikite 1 val.
  3. Užvirinkite vandenį, suberkite daržoves ir virkite 10 min.
  4. Atsargiai sudėkite į švarius, sausus stiklainius, stengdamiesi palikti mažiau tuštumų.
  5. Supilkite actą,užsukite ir apverskite aukštyn kojomis.

Česnako nauda

Česnakai turi antibakterinį ir priešuždegiminį poveikį, kovoja su patogeninėmis bakterijomis. Česnako savybės išsaugomos ir termiškai jį apdorotojus. Česnakai turi priešvėžinį poveikį, saugo smegenis nuo su amžiumi susijusių neurologinių procesų, Alzheimerio ir Parkinsono ligų. Dėl ėsdinančių medžiagų česnakas atsargiai vartojamas sergant gastritu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige.

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt