Jaunų cukinijų tortas su majonezu – pagrindinis vasaros užkandis. Kad cukinijų blynai neplyštų, kepk juos nedidelio diametro keptuvėje.
Ingredientai:
Papločiams:
– cukinija 1 kg
– česnakas 1-2 skiltelės
– kiaušiniai 3 vnt
– miltai 4 valgomieji šaukštai
– kapoti žalumynai 2 valgomieji šaukštai
– druska, pipirai pagal skonį
Įdarui:
– majonezas 1 pakelis
– kapoti žalumynai 1 valgomasis šaukštas
– česnakas 2 skiltelės
– druska pagal skonį
1. Nulupti cukinijų odelę ir pašalinti sėklas, sutarkuoti stambiai. Leisti pastovėti 15-20 min r nuspausti nereikalingas sultis.
2. Dėti kiaušinius, miltus, išspaustą česnaką, žalumynus, druską ir maltus pipirus. Permaišyti.
3. Nedidelio diametro keptuvę sutepti sviestu ir iškepti blynus.
4. Majonezą sumaišyti su kapotais žalumynais, išspaustu česnaku, druska.
5. Gautu mišiniu pertepti blynus ir dėti cukinijų tortą į šaldytuvą 1-2 val.