Jei koks nors anksčiau nacionalinis patiekalas išpopuliarėja visame pasaulyje, tada jis pradeda daug keistis. Tai atsitiko su šiuo skanių, aromatingų ir saldžių spurgų receptu. Apie tai, kaip pasigaminti skanių kefyro spurgų. Visiškai neklasikinis receptas labai pasiteisino ruošiant nepaprastai skanius kepinius. Tešla minkšta ir labai puri. Kepiniai idealiai tinka gerti arbatą. Papuošimui labiausiai tinka cukraus pudra, bet pabandykite spurgas panardinti į uogienę.
Reikalingi ingredientai:
- Kefyras 250 mililitrų
- Kiaušinis 1 vnt
- Miltai 2.5 stiklinės
- Cukrus 5 šaukštai
- Aliejus 8 šaukštai
- Soda 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukraus pudra pagal skonį
- Sviestas 3 šaukštai
Gaminimo eiga
1. Kambario temperatūros kefyrą sumaišyti su cukrumi, kiaušiniu ir druska.
2. Į kefyro mišinį įdėkite sodos ir 3 valg. šaukštus sviesto. Išplakite.
3. Dalimis išsijokite miltus į kefyrą. Išminkykite nelipnią tešlą.
4. Padarykite iš jo rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite kambario temperatūroje 25 minutes.
5. Patogumui tešlą padalinkite į 2 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į 1 cm storio sluoksnį.
6. Iš tešlos išpjaukite apskritimus, viduryje padarykite skylutes.
7. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepkite jame spurgas iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
8. Spurgas valgykite karštas, pabarstytas cukraus pudra.
Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!