Faršo „lizdeliai” su pikantišku įdaru – Nuostabiai vakarienei!

Receptai

Šis patiekalas pagaminamas tikrai labai paprastai, nes kotletus iškepti tikriausiai mokame visi. Reikės tik padaryti pikantišką įdarą ir nuostabi vakarienė garantuota!

Ingredientai

  • kiaulienos faršas: 500 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • batonas: 2 riekelių (mirkytų piene)
  • maltos mėsos prieskoniai
  • prieskoninės žolelės
  • svogūnai: 1
  • pipirai
  • druska

Įdarui:

  • tarkuotas fermentinis sūris: ~50-60 gramų
  • morkos: 1-2 (sutarkuotos burokine trintuve)
  • česnakas: 1-2 skiltelių
  • prieskoninės žolelės
  • majonezas: pagal skonį

Recepto paruošimas

  1. Patarimas prieš gaminant: Kiaulienos faršą geriau susimalame namie patys, nes su pirktine malta mėsa nebūna taip skanu. 🙂
  2. Iš pradžių kiaulienos faršą sumaišome su nurodytais ingredientais ir suformuojame „lizdelius”.
  3. Tuomet įdarui skirtus ingredientus sumaišome tarpusavyje, pagardiname majonezu pagal savo skonį, prieskoninėmis žolelėmis bei susmulkintu česnaku.
  4. Dabar liko tik įdarą sudėti į paruoštus faršo „lizdelius” ir perkelti viską į kepimo skardą su kepimo popieriumi.
  5. Galiausiai kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes. Patiekiame ir lepinamės!
Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt