Šis patiekalas pagaminamas tikrai labai paprastai, nes kotletus iškepti tikriausiai mokame visi. Reikės tik padaryti pikantišką įdarą ir nuostabi vakarienė garantuota!
Ingredientai
- kiaulienos faršas: 500 gramų
- kiaušiniai: 2
- batonas: 2 riekelių (mirkytų piene)
- maltos mėsos prieskoniai
- prieskoninės žolelės
- svogūnai: 1
- pipirai
- druska
Įdarui:
- tarkuotas fermentinis sūris: ~50-60 gramų
- morkos: 1-2 (sutarkuotos burokine trintuve)
- česnakas: 1-2 skiltelių
- prieskoninės žolelės
- majonezas: pagal skonį
Recepto paruošimas
- Patarimas prieš gaminant: Kiaulienos faršą geriau susimalame namie patys, nes su pirktine malta mėsa nebūna taip skanu. 🙂
- Iš pradžių kiaulienos faršą sumaišome su nurodytais ingredientais ir suformuojame „lizdelius”.
- Tuomet įdarui skirtus ingredientus sumaišome tarpusavyje, pagardiname majonezu pagal savo skonį, prieskoninėmis žolelėmis bei susmulkintu česnaku.
- Dabar liko tik įdarą sudėti į paruoštus faršo „lizdelius” ir perkelti viską į kepimo skardą su kepimo popieriumi.
- Galiausiai kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes. Patiekiame ir lepinamės!