Gardus rudens pyragas. Obuolių aromatas visame name!

Be kategorijos

Dabar yra obuolių sezonas, todėl noriu pasidalinti labai skaniu pyrago receptu. Jame daug obuolių, pyragas tampa sultingas, drėgnas ir su maloniu aromatu!

Ingredientai:

Miltai ~ 240–250 g

Cukrus 100 g

Sviestas 80 g

Kiaušiniai 3 vnt.

Kepimo milteliai 2 a.š.

Vanilinis cukrus 8 g

Žiupsnelis druskos

Pienas 150 ml

Obuoliai 4–5 vnt. (~ 600–700 g)

Kepimo forma: 20 x 30 cm

Gaminimo būdas:

Į dubenį įmušu 3 kiaušinius, pridedu cukrų, druskos ir vanilinio cukraus. Viską gerai išplaku mikseriu, kad cukrus kuo labiau ištirptų.

blank

Supilu ištirpintą sviestą ir pieną.

blank

Viską išmaišau šluotele.

blank

Suberiu dalį miltų ir pridedu kepimo miltelius.

blank

Dar kartą išmaišau šluotele. Suberiu likusius miltus ir dar minutę maišau mikseriu, kad neliktų gumuliukų.

blank

Obuolius perpjaunu pusiau. Puseles padalinu į tris dalis ir supjaustau kubeliais.

blank

Sudedu obuolius į paruoštą kepimo formą.

blank

Ant viršaus supilu tešlą.

blank

Pyragą dedu į iš anksto iki 180°C įkaitintą orkaitę. Kepimo laikas apie 35–40 minučių.

blank

Pyragas paruoštas! Jei norite, galite pabarstyti obuolius cinamonu.

blank

Šis pyragas puikiai tinka rudens vakarams – sultingas, aromatingas ir labai skanus!

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt