Geriausi čirviniai blynai – Jei jau ruošti čirvinius blynus, tai tik šitaip!

Receptai

Kiekvienas sekmadienis mano šeimoje yra Blynų diena. Tai lyg maža mūsų tradicija. Nors turiu pripažinti, kad šį įprotį įsiskiepijau sau dar studijavimo laikais. Nors augant šios tradicijos nebuvo, bet aš visada labai laukdavau, tų savaitgalio rytų, kai mama kepdavo blynus (matyt kažkokią silpnybę blynams turiu). Prisimenu čirvinių blynų kvapą vos pabudus, kalnus uogienės šalia ir pusryčius susivėlusiais plaukais ir pižama. Tai taip jauku!!

Savo šeimą kiekvieną sekmadienį džiuginu blynais (nors gal labiau džiuginu pati save) ir tam, kad kiekvienas sekmadienis būtų kitoks dažnai valgom blynelius su varške, blynelius su mėsa, lietinius su bananais ar net gi krabų lazdelių blynelius, bet mylimiausiais dažniausiai tampa tai, kas paprasčiausia. Pasirodo, kad nereikia būti virtuvės šefu, kad galėtum nudžiuginti savo šeimą. Ir vyras ir vaikai džiaugiasi paprasčiausiais čirviniais blynais, kas be galo džiugina mane, nes juos lengva pagaminti, o receptas jau nesikeičia nuo studijų laikų. Kaip smagu gaminti, kai žinai visas proporcijas puikiai!

Ingredientai

  • miltai: 250 gramų
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • vanilinis cukrus: žiupsnelio
  • kiaušiniai: 3
  • tirpintas sviestas: 50 gramų
  • pienas: 400 mililitrų

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių miltus sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska bei kepimo milteliais.

2. Per vidurį padarykite duobutę bei maišydamos įpilkite pieną.

3. Po to įplakite kiaušinius bei ištirpintą sviestą.

4. Kepkite gerai įkaitintoje, truputį riebalais pateptoje, elektrinėje čirvinių blynų keptuvėje. Skanaukite!

5. Pastebėjimas: Valgant ką tik iš keptuvės išimtus blynelius, jų išorė bus traškesnė, o vidus minkštesnis. Ilgiau pastovėję jie sudrėgsta ir tampa minkštesni.

6. Jeigu norisi šiuos blynelius galima pagardinti tiesiog cukraus pudra.

7. Arba galite juos patiekti su sirupu.

8. Arba patiekti su mėgstama uogiene.

9. Arba tiesiog su mėgstamomis uogomis.

10. Pastebėjimas: Youtube radau super skaniai atrodančių čirvinių blynų receptą, kuriuos išmėginsiu jau artimiausiu metu. Prisegu jį žemiau, jeigu ir Jums būtų įdomu juos pamėginti, kurią dieną. 🙂

 

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt