Greitas ir skanus obuolių pyragas

Receptai

Savaitgaliui kepiau obuolių pyragą. Tiesą sakant, toks gerulis gavosi, kad labai nedaug jo rytdienai ir beliko. Mano receptų knygelėje šis pyragas pažymėtas kaip superinis pyragas. Tai ilgai nedvejodama ir puoliau jį kepti. Tiesą sakant, šis pyragas turėtų būti gardus ir su rabarbarais, dabar pats jų metas. Bet aš patingėjau nulėkti į turgelį ir jų nusipirkti, tai kepiau su obuoliais.

INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 10
3 vienetai obuolių (didesnių arba 4 mažesnių)
3 vienetai kiaušinių
160 gramų kvietinių miltų
100 gramų cukraus (apytikriai)
100 mililitrų pieno
1 šlakelis citrinų sulčių
2 šaukštai aliejaus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:

PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 45 MIN.

1. Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų ir išplakti. Tuomet supilti pieną, aliejų ir dar išplakti. Įsijoti miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, išmaišyti mentele, berti druską ir dar kartą permaišyti.

2. Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, apšlakstyti citrinos sultimis.

3. Į dubenį su paruošta tešla sudėti obuolius ir išmaišyti.

4. Į kepimo formą (naudojau 23 cm skersmens) įtiesti kepimo popierių ir supilti paruoštą masę.

5. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. Ar iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku – įsmeigus ir ištraukus, pagaliukas turi būti švarus.

6. Prieš tiekiant, pabarstyti cukraus pudra.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt