Jei pasiilgote čeburekų skonio, bet, kaip ir aš, tingite ilgai terliotis su tešla, štai jums pasiūlymas – čeburekai iš vaflių. Padaryti paprasta ir nemažiau skanu, nei tikrieji čeburekai. Skaniausi pavyksta su kalakutienos faršu – išbandykite abu variantus ir atraskite savo mėgstamiausią.
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
- 500 gramų faršo
- 90 gramų apvalių vaflių (pakelio)
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 vienetas svogūnų
- 1 žiupsnelis petražolių (smulkintų)
- 1 žiupsnelis čiobrelių
- šiek tiek druskos
- šiek tiek maltų juodųjų pipirų
TEŠLAI:
- 400 gramų miltų (apytikriai)
- 300 mililitrų pieno
- 1 vienetas kiaušinių
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.
- Į faršą sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, įmuškite kiaušinį, suberkite pjaustytas petražoles, čiobrelius, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
- Sumaišykite visus ingridientus išvardintus tešlai (ją darau gan skystoką).
- Imkite vieną vaflio lakštą, dėkite kupiną šaukštą faršo ir tolygiai paskirstykite. Tuomet ant viršaus uždėkite kitą vaflį. Supjaustykite į 4 dalis (bus trikampiai gabalėliai).
- Kiekvieną gabalėlį apvoliokite tešloje ir kepkite vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.