Įdaryti kiaulienos kepsniai. Kitokių nebegaminsite!

Receptai

Šis receptas gali pasirodyti šiek tiek netradicinis, tačiau jei jums patinka naminiai patiekalai, tai ir šis tikrai patiks. Svogūnais įdaryti kiaulienos kepsniai yra labai skanūs ir tiks prie bet kokio garnyro! Jums nereikia jaudintis, kad šiame patiekale yra svogūnų, jie labai pagerina skonį!

Ingredientai:

  • 400 g kiaulienos
  • 250 g svogūno
  • 300 g grietinės
  • 150 g miltų
  • pagal skonį maltų raudonųjų pipirų
  • saujelė šviežių krapų
  • 2 valgomieji šaukštai acto
  • žiupsnelis druskos
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 4 valgomieji šaukštai augalinis aliejaus.

Gaminimas:

Kiaulieną supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, išmuškite iš abiejų pusių, apibarstykite druską, maltais juodaisiais pipirais, suberkite į dubenį ir leiskite mėsai pastovėti 15 minučių.

kepsniai

Pusę svogūno supjaustykite plonais pusžiedžiais, sudėkite į dubenį ir apibarstykite druska, juodaisiais pipirais, cukrumi ir įberkite šiek tiek smulkintų krapų. Leiskite jiems marinuotis apie 10 minučių.

Tada ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždėkite šiek tiek marinuoto svogūno ir susukite į mažą ritinį. Trečdalį miltų atidėkite į šalį, o į likusius apvoliokite kiekvieną mėsos ritinuką.

Patarimas: jei namuose turite kietojo sūrio, galite jį sutarkuoti ir kartu su svogūnais įdėti į kepsnių vidų.

Į gilią keptuvę ar puodą įpilkite aliejaus, pašildykite ir kepkite mėsą, kol ji pagels. Tada į keptuvę sudėkite likusią pusę susmulkinto svogūno.

kepsniai

Įpilkite grietinėlės ir atidėtus miltus, įberkite maltų raudonųjų pipirų, įdėkite šiek tiek smulkintų krapų ir įpilkite šiek tiek vandens. Išmaišykite padažą.

Padažas turėtų visiškai apsemti mėsos ritinukus. Jei reikia, įpilkite dar vandens, troškinkite ant silpnos ugnies maždaug 40 minučių, tada patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaus!

kepsniai

Šaltinis: zinoti.lt

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis
Reklama
error: Alert: Content is protected !!