Imu faršo ir 1 stiklinę kefyro. Jau daug metų gaminu taip: vietoj nuobodžių kotletų užkandžiui

Receptai

Kotletai yra vienas vertingiausių patiekalų šiuolaikinėje virtuvėje. Beveik visuose restoranuose galima rasti patiekalų su kotletais. Iš pradžių prancūziškas skanėstas taip išpopuliarėjo pasaulyje, kad dabar daugelis šalių be jo neįsivaizduoja savo maisto krepšelio.

Tačiau kotletai nuo seno pasikeitė. Iš paprasto šonkaulio su kauliu jie virto malta malta mėsa su prieskoniais. Dėl šios transformacijos kotletai dėkingi Rusijos imperijai, kur buvo atlikti eksperimentai su patiekalu. Pozharsky ir Kijevo kotletai tapo ikoniniais net JAV.

Mes jums pasakysime, kaip gaminti paprasčiausius kotletus kiekvienai dienai.

Ingredientai kotletams:

  • Malta mėsa – 500 g;
  • Kefyras – 200 ml;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Citrininiai pipirai – ½ šaukštelio;
  • Svogūnai – 2 vnt.;
  • Česnakai – 3 gvazdikėliai;
  • Duonos trupiniai – 120 g.

Kotletų gaminimas:

Faršą sumaišykite su 100 ml kefyro. Panašiai sumaišykite kefyrą su džiūvėsėliais ir palikite 10 minučių išbrinkti.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir porą minučių pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Svogūną sudėkite į trintuvą kartu su česnako skilteles ir sumalkite iki tyrės.

Į faršą įmaišykite svogūnų tyrę ir džiūvėsėlius, įberkite druskos ir pipirų.

Į maltą mėsą įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.

Faršą sudėkite į plastikinį maišelį, suriškite ir išmuškite turinį. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi, suformuokite kotletus ir padėkite ant paviršiaus.

Kepkite kotletus 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį. Šiuo metu galite susmulkinti žalumynus, sumaišyti su česnaku ir majonezu, praleistu per spaudą.

Sultingus kotletus rekomenduojama patiekti su padažu ir garnyru.

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt