Reikes:
– moliūgas – 3 kg
– apelsinai – 3 vnt
– citrina – 1 vnt
– citrinos rūgštis – 10 g
– cukrus – 600 g
Paruošimas:
– Gerai nulupk moliūgą ir pašalink sėklas. Supjaustyk kubeliais.
– Apelsiną ir citrinas užpilk verdančiu vandeniu 30 sekundžių. Paskui išimk ir taip pat supjaustyk kubeliais.
– Sumaišyk moliūgą su citrusiniais, dėk cukrų ir citrinos rūgštį. Gerai permaišyk ir palik pastovėti 3-4 val.
– Praėjus nurodytam laikui dėk gautą mišinį į pusės litro stiklainius. Sterilizuok 30 min. Užsuk ir apklok antklode parai.
Vėliau laikyk tamsioje vėsioje vietoje.
– Toks moliūgas gaunasi švelnus, aromatingas ir sultingas. Jį galima dėti į pyragus arba kepti su juo mėsą. Bet geriausia tiesiog šaukštu valgyti iš stiklainio, ypač kai bloga nuotaika.