Jei jau gamintis naminio guliašo, tai tik pagal šį auksinį receptą!

Receptai

Tai vienas tų kiaulienos patiekalų, kuris niekada neatsibosta. Šį guliašą aš visada gaminu iš kiaulienos mentės ir visada tobulai pavyksta. Taigi, jei galvojote kaip gaminti kiaulienos guliašą, būtinai rinkitės šį receptą. Man asmeniškai šis guliašas pats skaniausias, patiektas su bulvėmis.

Ingredientai

  • kiaulienos mentė: 600-700 gramų
  • svogūnai: 2 (dideli)
  • morkos: 2
  • alyvuogių aliejus
  • miltai: 2 šaukštų
  • pomidorų padažas: 2 šaukštų
  • šviežio baziliko (arba džiovinto)
  • prieskoniai kiaulienos patiekalams
  • druska

Recepto paruošimas

1. Pradžioje nuplaukite mėsą, supjaustykite norimo dydžio kubeliais.

2. Tuomet į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite mėsą bei ją šiek tiek apskrudinkite.

3. Kai mėsa apskrunda ją supilkite į puodą, įpilkite vandens (kad apsemtų mėsą) bei užkaiskite.

4. Tada supjaustykite svogūnus.

5. Per smulkesnę tarką sutarkuokite morkas.

6. Svogūnus bei morkas apkepinkite su trupučiu alyvuogių aliejaus.

7. Sukrėskite į puodą kur troškinasi mėsa. Gerai išmaišykite, įberkite prieskonių, sumažinkite ugnį bei palikite troškintis maždaug 60 minučių. Žinoma, kartas nuo karto reikia pamaišyti, kad paskui guliašo netektų krapštyti nuo puodo dugno

8. Baigiant troškintis įdėkite 2 šaukštus pomidoro padažo (ne kečupo), išmaišykite, dar truputį patroškinkite.

9. Ir paskutinis žingsnis: 2 šaukštus miltų gerai išmaišykite su maždaug puse stiklinės vandens bei po truputį, nuolat maišant, supilkite į guliašą. Būtinai gerai išmaišykite, įberkite džiovinto baziliko bei dar apie 5 minutes patroškinkite. Skanaukite!

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis
Reklama
error: Alert: Content is protected !!